Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Traficul rutier în Chişinău la 22 ianuarie. Şoferii sunt sfătuiţi să nu parcheze sub copaci (foto)

Publicat 12:58 | 22 ian. 2014 // Radar, Republica Moldova, Social // 650 vizualizări

Iarna-masini-parcate-strada-Chisinau-22-ianuarie-2014Primăria Chişinău informează că la această oră se circulă pe toate arterele auto ale municipiului, în condiţii de iarnă, iar cantitatea de zăpadă şi lapoviţă căzută pe parcursul ultimelor ore n-a influenţat traficul rutier.

Şi Ministerul Transporturilor dă asigurări că toate traseele din Republica Moldova sunt curățate, iar transportul circulă în regim normal.

Transportul public din municipiul Chişinău circulă conform graficului de iarnă, iar la rută au ieşit 268 de troleibuze şi 96 de autobuze.

Drumarii au început intervenţia la ora 2.00 noaptea, fiind curăţate şi presurate cu material antiderapant arterele principale şi căile de acces spre suburbiile municipiului.

Pe străzi au intervenit 48 de autospeciale ale Regiei „Exdrupo” şi au fost presuraţi peste 780 metri cubi de material antiderapant. Pe parcursul zilei se va interveni pe străzile secundare, inclusiv pe arterele în pantă.

Începând cu ziua de luni, 20 ianuarie, de la schimbarea condiţiilor meteo, în oraşul Chişinău, din cauza chiciurei, au fost înregistrate circa 300 de cazuri de căderi sau rupturi de arbori, iar 27 de copaci sau crengi au căzut pe mijloacele de transport.

De asemenea, s-au înregistrat 6 cazuri de căderi de arbori pe reţelele Regiei Transport Electric Chişinău, fapt care a provocat abateri de la graficul de circulaţie a troleibuzelor.

Printre blocuri, copiii au ieşit cu săniuţele

Printre blocuri, copiii au ieşit cu săniuţele

Regia locativ-comunală a început intervenţia la ora 4.00 dimineaţa, la curăţarea trotuarelor şi presurarea materialului antiderapant fiind antrenate peste 450 de persoane, dar şi 22 de tractoare şi 15 utilaje de model „HACO”.

Serviciul de presă al Primăriei Chişinău menţionează că, în aceste zile, mai multe regiuni din Europa sunt afectate de aceleaşi fenomene ale naturii – ninsoare şi chiciură, iar pe drumuri şi trotuare s-a format gheţuş. Primăria oraşului Berlin, de exemplu, a solicitat populaţiei să evite, pe cât e posibil, deplasările atât cu maşina, cât şi pe jos.

În context, Primăria Chişinău solicită conducătorilor auto să fie prudenţi la drum şi să parcheze regulamentar autoturismele, evitând, totodată, parcajul sub copaci.

Iarna-strada-Chisinau-22-ianuarie-2014-saniuta

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!