Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Adevărata forţă: Oamenii puternici nu fac aceste 15 lucruri!

Publicat 01:14 | 03 feb. 2014 // Accente Info, Elldorscop, Racursiu, Radar, Social, Spiritualitate // 1.260 vizualizări
Foto: corbis.com

Foto: corbis.com

Iată 15 lucruri pe care oamenii cu un mental puternic nu le fac:

1. Nu se luptă cu trecutul.
Persoanele puternice se concentrează pe momentul prezent sau pe viitorul apropiat. Ele înţeleg că trecutul nu mai poate fi schimbat şi că viitorul este la fel de previzibil precum vremea din această iarnă.

2. Nu rămân în zona lor de confort.
Zona de confort este un loc primejdios în care putem sta ani de zile fără a schimba ceva. Ideal ar fi să depăşim această zonă pentru a vedea dincolo de ea.

3. Nu evită să-i asculte pe cei din jurul lor.
Numai persoanele superficiale îşi sunt autosuficiente. Dacă cineva ne poate oferi un sfat bun de urmat, ar trebui să ne lăsam orgoliul deoparte şi să îl ascultăm.

4. Nu evită schimbarea.
Ceea ce oamenii slabi nu înţeleg este că schimbarea este inevitabilă. Iar încercarea de a evita inevitabilul este imposibilă.
Aşadar, în loc să ne consumăm energia şi timpul încercând să evităm diferite activităţi sau persoane cu care oricum vom interacţiona, mai bine acceptăm ceea ce ni se oferă.

5. Nu se închid în faţa posibilităţilor vieţii.
Cu toţii ştim că orice adevăr personal poate fi zguduit de circumstanţele vieţii. În momentul în care ne păstrăm mintea închisă, nu reuşim să ne deschidem către noi experienţe.

6. Nu-i lasă pe alţii să ia decizii în numele lor.
În ciuda faptului că ascultă sfatul celorlalţi, oamenii puternici reuşesc să ia deciziile pe cont propriu. Tocmai de aceea, nu ar trebui să le permitem celorlalţi să facă acest lucru în locul nostru.

7. Nu sunt geloşi pe succesul celorlalţi.
În momentul în care ceilalţi îşi culeg roadele muncii lor, oamenii puternici se bucură pentru ei şi chiar învaţă de pe urma lor. Ei ştiu că succesul altora nu-i va împiedica să obţină propriul succes.

8. Nu se gândesc că eşecul este imposibil.
Oamenii puternici sunt conştienţi de posibilitatea eşecului, însă îşi păstrează calmul şi acţonează în continuare.

9. Nu-şi plâng de milă.
Deşi viaţa poate fi la fel de dură cu mulţi dintre noi, există oameni care încearcă să desprindă lecţia din acea experienţă dureroasă şi fac tot posibilul să meargă mai departe.

10. Nu pun accentul pe slăbiciunile lor.
Cu toţii ne cunoaştem slăbiciunile, însă diferenţa dintre oamenii puternici şi cei slabi este că cei dintâi pun accentul pe punctele lor forte, deşi îşi cunosc defectele.

11. Nu încearcă să fie pe placul tuturor.
Oricât de bine făcut ar fi un lucru, există întotdeauna oameni care nu vor fi satisfăcuţi de munca noastră. Iar oamenii puternici sunt conştienţi de acest fapt.

12. Nu se învinovăţesc pentru ceea ce ei nu pot controla.
Ei conştientizează că un lucru este peste puterea lor şi îl lasă deoparte înainte de a fi prea târziu.

13. Nu sunt nerăbdători.
Răbdarea este una dintre virtuţile de care orice om care îşi doreşte să reuşească în viaţă are nevoie. Mulţi oameni eşuează deoarece nu sunt înarmaţi cu răbdarea necesară pentru a duce un lucru la bun sfârşit.

14. Nu rămân neînţeleşi.
Cu toţii ar trebui să cunoaştem faptul că a comunica este de cele mai multe ori soluţia problemelor noastre.
Astfel, atunci când ne simţim neînţeleşi, ar trebui să spunem pur şi simplu ceea ce simţim cu adevărat, pentru a ne asigura că un mesaj corect a ajuns la ceilalţi.

15. Nu simt că viaţa le datorează ceva.
Foarte mulţi oameni se simt neîndreptăţiţi şi aşteaptă ca într-o zi roata să se întoarcă şi în cazul lor.
Oamenii puternici acceptă şi se bucură de momentul prezent, înţelegând că viaţa le-a oferit un dar pe care ei trebuie să-l şlefuiască în acord cu propriile viziuni.

Sursa: Damaideparte.ro

 

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!