Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ce ar trebui să mănânce bărbaţii pentru a avea copii sănătoşi

Publicat 09:21 | 09 feb. 2014 // Sănătate, Ştiinţă // 1.336 vizualizări

Tata-copilAlimentaţia unui bărbat înainte de a concepe un copil influenţează sănătatea acestuia, arată un studiu realizat în Canada şi citat de Descopera.ro.

Cercetătorii subliniază că nu doar alimentaţia viitoarei mame este esenţială pentru sănătatea copilului, ci şi cea a tatălui.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea McGill din Montreal au descoperit că spermatozoizii reţin „amintiri” moleculare ale stilului de viaţă al tatălui şi le transferă embrionului rezultat în urma fecundaţiei.

Specialiştii recomandă bărbaţilor care se gândesc să-şi întemeieze o familie să renunţe la mâncărurile de tip junk food şi să consume cantităţi mari de legume cu frunze verzi.

Aceste recomandări au fost făcute în urma unui studiu legat de rolul acidului folic, o formă a vitaminei B, care are un rol extrem de important în prevenirea unor anomalii ale sistemului nervos şi ale coloanei vertebrale la embrion.

Femeilor li se recomandă în mod curent să ia suplimente de acid folic atunci când încearcă să rămână gravide, precum şi în primele 12 săptămâni ale sarcinii, dar aceste noi descoperiri arată că şi bărbaţii trebuie să se preocupe să îşi asigure un nivel bun de acid folic.

Dr. Sarah Kimmins spune că e prematur să recomande bărbaţilor să ia suplimente de acid folic, dar aceştia ar trebui, în orice caz, să îşi sporească aportul de verdeţuri în alimentaţie.

Surse naturale bune de acid folic sunt broccoli, varza de Bruxelles, spanacul, sparanghelul şi mazărea; vitamina se mai găseşte în cantităţi notabile şi în ficat, năut şi orez brun.

Alcoolul intereferează cu procesarea acidului folic în corp. „Bărbaţii tineri care umblă prin baruri ar trebui să ţină seama de faptul că alcoolul nu le face bine viitorilor lor copii”, adaugă dr. Kimmins.

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!