Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Constatările Mitropoliei Basarabiei după audierea preotului Ioan Ciuntu

Publicat 23:39 | 06 feb. 2014 // Republica Moldova, Social, Spiritualitate // 1.854 vizualizări

Mitropolia-Basarabiei1Preotul Ioan Ciuntu neagă că ar avea vreo legătură cu apariţia şi înregistrarea la Ministerul Justiţiei a unei noi „mitropolii” – „Cultul religios Mitropolia Chişinăului şi a Moldovei de Răsărit”, notează Elldor.Info.

Fiind audiat, la 5 februarie, de Comisia de anchetă a Mitropoliei Basarabiei, preotul Ioan Ciuntu, parohul Bisericii „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chişinău, „a negat că ar avea vreo atribuţie la apariţia acestei false „mitropolii”, cu toate că printre membrii respectivului „cult” se regăsesc şi membri ai familiei sfinţiei sale”, se arată într-un comunicat de presă al Mitropoliei Basarabiei.

După discuţia avută cu preotul Ioan Ciuntu, Permanenţa Mitropoliei Basarabiei a decis că, „pentru a avea o claritate mai bună, este necesară o întâlnire şi cu Consiliile parohiilor „Sfânta Teodora de la Sihla” şi „Sfântul Ştefan cel Mare” de la Ciocana. Data convocării consiliilor va fi stabilită de Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru”.

La 17 ianuarie 2014, Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova a înregistrat „Cultul religios Mitropolia Chişinăului şi a Moldovei de Răsărit”, condusă de un „preşedinte” laic şi înregistrată într-un apartament din Chişinău.
În presă au apărut informaţii precum că preotul Ioan Ciuntu ar sta în spatele acestei grupări anticanonice.
Mitropolia Basarabiei, parte a Bisericii Ortodoxe Române, a calificat apariţia respectivei „mitropolii” drept un atentat la adresa Ortodoxiei din Republica Moldova şi în mod special la adresa structurii eclesiastice româneşti din acest spaţiu.

Parohul Ioan Ciuntu cu soborul de preoţi de la "Sf. Teodora de la Sihla"

Parohul Ioan Ciuntu cu soborul de preoţi de la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!