Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Lipiţi ceva peste camerele video de la laptop, tabletă sau smartphone!

Publicat 13:08 | 18 feb. 2014 // Elldorscop, Mapamond, Şi altele... // 1.097 vizualizări

laptopt_plasture-peste-camera-videoDacă citeşti un articol pe un smartphone, pe o tabletă sau pe un laptop, este foarte simplu să fii urmărit. Specialiştii în securitate informatică vă sfatuiesc să lipiţi ceva peste camerele video, notează Realitatea TV.

Probabil că şi tu ţii laptopul pornit în casă ori telefonul pe noptieră, lângă pat. Este o invitaţie deschisă persoanelor răuvoitoare să îţi invadeze intimitatea, scrie Yoda.ro.

Unul dintre cei mai importanţi specialişti în securitate de la F-Secure, Mikko Hypponen, foloseşte leucoplast pentru laptopul său. Spune că îl dă jos atunci când are o videoconferinţă, după care îl pune la loc. „Sunt plătit să fiu paranoic. La ce vă aşteptaţi?”, a declarat el.

De asemenea, fondatorul FinSpy si FinFisher, Martin Muench, foloseşte hârtie lipicioaăa pentru a-şi apăra intimitatea.

Un alt specialist în securitate, expertul în criptografie Whitfiled Diffie, foloseşte bandă adezivă pentru laptop. „Am încredere în banda adezivă mai mult decât în orice soft. Dacă e pusă banda adezivă, camera nu poate face fotografii”, a declarat el în timpul conferinţei de securitate AsuCERT.

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!