Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Medic ortoped acuzat de malpraxis, la Galaţi. O pacientă a fost nevoită să-şi amputeze piciorul

Publicat 23:49 | 21 feb. 2014 // Mapamond, România, Sănătate, Social // 953 vizualizări

Medic.doctor-injectie-seringaFiica unei paciente a Spitalului Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi a depus vineri o plângere la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, în care acuză un medic ortoped de malpraxis.

Potrivit sesizării făcute de Cosmina Hudreş, mama ei, Săftica Hudreş, în vârstă de 55 ani, a căzut pe gheaţă pe 31 ianuarie şi s-a lovit la mână şi picior.
Când s-a prezentat la spital, medicul ortoped de gardă i-a pus mâna în ghips şi i-a spus că piciorul este în regulă, trimiţând-o acasă.
A doua zi, pacienta a revenit la spital, cu dureri foarte mari şi cu piciorul necrozat.

Medicii de la Secţia de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Sf. Apostol Andrei au constatat că fisura osului lezase artera, diagnosticul fiind ‘Entorsă de genunchi drept cu ruptură de capsulă articulară şi contuzie de gradul III de artera poplitee. Hematom compresiv de spaţiu popliteu. Necroze de muşchi gemeni şi soleari drepţi’.
În pofida eforturilor medicilor chirurgi, piciorul nu a mai putut fi salvat, fiind nevoie de amputarea lui, de la genunchi.
La sesizarea familiei pacientei, DSP Galaţi va constitui o comisie de malpraxis, urmând ca rezultatul anchetei să fie prezentat în termen de maxim trei luni de la depunerea sesizării.

Luni, familia Hudreş va face plângere penală pe numele medicului ortoped, actul urmând să fie depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă s-a autosesizat, managerul unităţii spitaliceşti, dr. Mihaela Debita declarând vineri că se va face o anchetă în acest caz.

Sursa: Agerpres

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!