Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ministerul Educaţiei: Startul testării subiectelor de examen pe eşantion reprezentativ

Publicat 22:17 | 25 feb. 2014 // Radar, Republica Moldova, Social // 977 vizualizări
Foto: Preşedinţia

Foto: Preşedinţia

În Republica Moldova au loc, în perioada 25 februarie – 14 martie, testări ale subiectelor de examen pe eşantion reprezentativ. La testare vor participa peste 11.000 de elevi din 164 de licee şi 147 de gimnazii, conform Ministerului Educaţiei.

Examenele de absolvire a treptelor de şcolaritate încep în luna iunie.
La testarea pe eşantion reprezentativ lucrările nu sunt notate.

Testarea are drept scop asigurarea calităţii testelor care vor fi propuse elevilor în sesiunea de examene 2014, la nivel de structură şi conţinut, precum şi verificarea procesului de realizare a curriculumului predat în instituţiile de învăţământ preuniversitar.

Totodată, în perioada 25 martie – 9 aprilie, Ministerul Educaţiei şi Agenţia de Asigurare a Calităţii vor pune la dispoziţia tuturor candidaţilor modele de teste la disciplinele de examen, pentru a-i familiariza pe elevi cu formatul testului şi nivelul de dificultate al subiectelor care vor fi propuse în examen.

Ministerul Educaţiei le recomandă tuturor instituţiilor de învăţământ preuniversitar să organizeze, în această perioadă, testarea candidaților la examenele de absolvire 2014, pentru a le verifica nivelul de pregătire.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!