Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

ONU: Reuniunea Consiliului de Securitate asupra Ucrainei

Publicat 23:41 | 28 feb. 2014 // Mapamond // 913 vizualizări

ONUConsiliul de Securitate al ONU a început vineri după-amiază, 28 februarie, o reuniune cu uşile închise consacrată situaţiei din Ucraina, informează AFP, citată de Agerpres.

Lituania, care asigură preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate în februarie, a convocat această reuniune la cererea Kievului.

Potrivit unor diplomaţi, ambasadorii celor 15 ţări urmează să asculte un raport asupra situaţiei prezentat de ambasadorul ucrainean la ONU Iuri Sergheev şi de un reprezentant al Secretariatului General al ONU.

La intrarea în Consiliu, ambasadorul britanic Mark Lyall Grant a subliniat că „toate ţările membre sunt ataşate integrităţii teritoriale şi suveranităţii Ucrainei”. „Aceasta este o ocazie importantă de a ne exprima îngrijorarea cu privire la situaţia din Crimeea şi a cere tuturor părţilor implicate să reducă tensiunea”, a adăugat el.

Întrebat de jurnalişti la ce se aşteaptă de la reuniune, ambasadorul rus Vitali Ciurkin a răspuns râzând: „Nu am nicio idee”.
Ambasadorul ucrainean a declarat că el caută să obţină un „sprijin politic” din partea Consiliului.

Nu este sigur că va fi publicată de Consiliu o declaraţie după această reuniune, deoarece „capitalele nu vor neapărat să se ocupe de acest dosar la New York”, a explicat un diplomat al Consiliului.

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!