Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Premieră: Un tun cu laser va fi montat pe o navă de război a SUA (foto)

Publicat 23:09 | 20 feb. 2014 // Mapamond, Şi altele..., Ştiinţă // 1.267 vizualizări

Laser-tunSUA intenţionează să monteze pe o navă de război a marinei americane un tun cu laser, fapt ce ar constitui o premieră mondială.
Evenimentul este prevăzut pentru toamna acestui an.

În plus faţă de laser, Pentagonul studiază şi posibilitatea utilizării tunurilor de tip „railgun” (tunul electromagnetic), care să tragă la o distanţă de până la 180 km, iar pe viitor până la 400 km, cu proiectile la viteze hipersonice.

Prototipul armei cu laser va fi plasat la bordul unei nave de asalt amfibie USS Ponce, ce va fi transformată într-o bază a forţelor speciale ale marinei americane SEALs.

Tun-laser

Se preconizează ca raza laser a acestui tun futurist va putea fi utilizată la o distanţă de până la 1,7 kilometri împotriva aşa-numitelor ameninţări asimetrice, între care vehicule aeriene fără pilot (drone) şi bărci de mare viteză.
USS Ponce se află în prezent în serviciu în Golful Persic, zonă în care este acută problema pirateriei, scrie AFP.

În ultimii şase ani, US Navy a cheltuit circa 40 milioane de dolari pentru dezvoltarea prototipului acestui tun cu laser, aminteşte Evenimentul Zilei. În schimb, costul unui singur tir cu laser este estimat la doar câţiva dolari, în timp ce lansarea unei rachete de interceptare se ridică la aproximativ un milion dolari. În plus, laserul dispune de o rezervă nelimitată de tiruri.

Sursa: FrontPress.ro, cu referire la Agerpres

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!