Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Principala boală de care suferă adolescenții

Publicat 03:31 | 15 mai 2014 // Mapamond, Sănătate // 1.386 vizualizări

Strada-fusta-scurta-zebra-fata-mobilDepresia este principala cauză a îmbolnăvirii și invalidității în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani, potrivit unui raport publicat la 14 mai de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), informează AFP şi Agerpres.

Totodată, OMS afirmă că cele trei principale cauze de deces în rândul adolescenților la nivel mondial sunt „accidentele rutiere, SIDA și sinuciderea”.

În 2012, 1,3 milioane de adolescenți au murit în întreaga lume.

Băieții sunt mai afectați decât fetele de accidentele rutiere, cu o rată de mortalitate de trei ori mai mare. În general, depresia este cauza numărul unu a îmbolnăvirilor la această grupă de vârstă, iar sinuciderea este cea de-a treia cauză a mortalității în rândul adolescenților.

Unele studii arată că toate persoanele cu probleme de sănătate mintală au prezentat primele simptome de boală începând cu vârsta de 14 ani. De aceea, OMS atrage atenția că, dacă adolescenții ar fi tratați la timp, acest lucru ar putea preveni decese și evita „suferințe pe durata întregii vieți”.

Este pentru prima dată când OMS publică un raport complet dedicat problemelor de sănătate care-i afectează pe adolescenți. 

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!