Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Tratamentele pentru fertilitate ameninţă structura umană, avertizează pionierul fertilizării in vitro Robert Winston

Publicat 01:42 | 16 mai 2014 // Mapamond, Sănătate, Ştiinţă // 1.202 vizualizări

Copil-cladire-cer-geamuriPionierul fertilizării in vitro, Lord Robert Winston, a avertizat că piaţa în creştere a tratamentelor pentru fertilitate ar putea „ameninţa caracteristicile noastre omeneşti”, ca urmare a faptului că bogaţii ar putea plăti pentru a avea aşa-numiţi „copii proiectaţi”.

Expertul în domeniul fertilităţii a spus în cadrul unei conferinţe a specialiştilor că „ne-am lăsat entuziasmaţi” de descoperirile din domeniul reproducerii.

În discurul ţinut la Universitatea Kent, el a atenţionat că „amestecul dintre entuziasm şi disperarea pacienţilor este de fapt o combinaţie foarte toxică şi ar fi bine să ne distanţăm puţin de tehnologiile pe care le folosim. Una din problemele acestei pieţe este că oamenii bogaţi şi-ar putea permite, cu timpul, să obţină caracteristici genetice îmbunătăţite la care alţi oameni nu ar avea acces.”

Presa britanică scrie că Lordul Winston ar fi spus că extinderea pieţei fertilizării in vitro şi presiunile exercitate de clienţi în vederea optimizării calităţilor umane ar putea duce la apariţia „unei societăţi în care unii oameni să aibă însuşiri care să fie o ameninţare pentru structura noastră omenească”.

Sursa: Rador, cu referire la The Guardian

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!