Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Stareţul Mănăstirii Sihăstria, părintele Victorin Oanele, va fi înmormântat la 26 octombrie

Publicat 23:29 | 25 oct. 2014 // România // 1.064 vizualizări
ziarullumina.ro

ziarullumina.ro

Părintele Victorin Oanele, stareţul Mănăstirii Sihăstria din judeţul Neamţ, va fi înmormântat duminică, 26 octombrie, la ora 11:00, în cimitirul mănăstirii, anunţă Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Înmormântarea va avea loc imediat după ce va fi săvârşită slujba Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

Părintele Victorin Oanele a trecut la Domnul în dimineaţa zilei de 24 octombrie.

„Părintele Victorin Oanele s-a născut pe 1 februarie 1931, în satul Poiana, comuna Vrâncioaia (judeţul Vrancea). A intrat în monahism pe 3 mai 1952, iar din 13 noiembrie 1972 a fost stareţ al Mănăstirii Sihăstria. Şi-a început slujirea în această funcţie de mare responsabilitate în vremuri grele pentru monahism, beneficiind de sprijinul şi prezenţa marilor duhovnici, precum părintele Cleopa Ilie sau părintele Paisie Olaru. Părintele Victorin s-a ocupat, în calitate de stareţ, cu multă râvnă de latura edilitar-administrativă, lăsând în urma sa una dintre cele mai numeroase şi venerabile obşti de călugări din Patriarhia Română.

Dumnezeu să-l ducă în cereştile Sale locaşuri, la binemeritata odihnă. Veşnica pomenire!„, se spune în comunicatul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

1 Comentariu

  1. Misaila Liliana spune:

    Dumnezeu sa-l primeasca spre odihna vesnica si il vom pomeni~a ca mult ajutor duhovnicesc am primit de la dansul.A fost si va ramane mereu in sufletele noastre.DUMNEZEU SA-L AJUTE!

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!