Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cursuri pentru clopotari la Moscova

Publicat 03:48 | 12 dec. 2014 // Mapamond // 813 vizualizări

Clopot-clopote-bisericestiÎn perioada ianuarie – februarie 2015, la Mănăstirea „Sfântul Daniil“ din Moscova se vor desfăşura cursuri de calificare în arta sunetului de clopote bisericeşti, anunţă www.msdm.ru.

Admiterea la cursuri va avea loc în data de 23 decembrie.

Doritorii de a studia arta sunetului de clopote, creştini ortodocşi, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 55 de ani, şi cu recomandare de la preot, se pot înscrie la aceste cursuri până în data de 22 decembrie.

Cursurile au o durată de două luni şi cuprind ore practice, sub supravegherea cadrelor didactice, la o clopotniţă de antrenament; ore practice de antrenament; ore de teorie privind tipicul slujbelor şi al sunetului de clopote, principiile muzicii, istoria clopotelor în Biserica Creştină şi amenajarea clopotniţelor pentru un sunet adecvat.

De asemenea, în cadrul cursurilor vor fi organizate excursii la cele mai vestite clopotniţe din Moscova şi împrejurimi.

Cadrele didactice sunt clopotari cu experienţă în predatul acestei arte şi cu studii muzicale.

Cursanţii cei mai silitori vor putea participa la trasul clopotelor istorice ale Mănăstirii „Sfântul Daniil“, retrocedate de curând de la Universitatea Harvard.

La finalul cursurilor, cursanţii vor primi certificate, în urma susţinerii unei probe teoretice şi a unei probe practice. (pr. E. Rogoti)

Sursa: Ziarul Lumina

Sunetul clopotelor turnate de un meşter din Voronej: Russbell.ru

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!