Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Patriarhul României l-a binecuvântat pe preşedintele Klaus Iohannis

Publicat 01:59 | 22 Dec 2014 // Mapamond, Radar, RM-UE, România // 619 vizualizări
Patriarhia.ro

Patriarhia.ro

Noul președinte al României, Klaus Iohannis, a preluat duminică, 21 decembrie, mandatul prezidențial de la Traian Băsescu, după ce a depus jurământul constituţional în faţa plenului Parlamentului.
Conform procedurii, preşedintele a jurat pe Constituţie şi pe Biblie.

La Palatul Parlamentului, unde în faţa Camerelor reunite a avut loc ceremonia de învestire şi depunere a jurământului de către Klaus Iohannis, a fost present şi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României.
În cadrul ceremoniei, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a rostit o rugăciune de binecuvântare şi apoi l-a felicitat pe noul preşedinte al României.

Klaus Iohannis este de religie creştin protestant lutheran, membru al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană.
La ceremonia de învestire, Biserica Romano-Catolică a fost reprezentată de către IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Ioan Robu.

La ceremonie au participat, alături de parlamentari, diplomaţi şi alţi invitaţi speciali, şi foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu. Casa Regală a României a fost reprezentată de Alteţa Sa Regală Principele Radu.

Klaus Iohannis a fost ales preşedinte la 16 noiembrie 2014, pentru un mandat de cinci ani, şi este al IV-lea preşedinte al României după Revoluţia din 1989.

Noul preşedinte al României a propus în discursul de învestitură, un “consens național” pentru a sprijini integrarea efectivă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.
“Salutăm cu toții rezultatele alegerilor din Republica Moldova, rezultate care au reafirmat o opțiune clară a majorității pentru un parcurs european. Pe noi acest rezultat ne obligă în următorii ani să fim sprijinul cel mai important al fraților noștri de peste Prut pentru ca obiectivele lor de integrare europeană să se transforme din deziderat în realitate. Vă propun dumneavoastră, propun partidelor parlamentare, dar și tuturor actorilor sociali, mediului academic să organizăm un consens național în jurul acestui obiectiv”, a spus Klaus Iohannis în fața plenului Parlamentului.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!