Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ceaiul din coada-calului. Pentru ce îl recomanda preotul Sebastian Kneipp

Publicat 17:13 | 05 nov. 2017 // Elldorscop, Radar, Sănătate, Şi altele... // 1.327 vizualizări
Foto: Elldor Info

Foto: Elldor.Info

Ceaiul din coada-calului este utilizat mai ales pentru tratarea afecțiunilor pulmonare și renale, dar preotul catolic german Sebastian Kneipp (1821 – 1897), hidroterapeut și fitoterapeut de notorietate, scria că această plantă cu proprietăți diuretice și remineralizante „curăţă şi vindecă multe boli din corpul omului”, „aduce servicii mari contra rănilor, bubelor şi chiar contra cancerului”.

În cartea “Farmacia Verde. Miracolul vindecării bolilor”, Sebastian Kneipp relatează că a întrebuințat cu succes ceaiul din coada-calului în tratamentul râiei și al bolilor venerice. Această plantă are proprietatea de a curața corpul de materiile morbide, cum ar fi flegma din plămâni, gât, stomac, nisipul sau pietrele din rinichi, microorganismele patogene din intestine etc., dar și de a ajuta la fixarea calciului în oase.

Sub formă de cataplasme, coada-calului este folosită în afecțiuni oculare și pentru tratarea rănilor.

Ceaiul e folositor contra hemoragiei şi a vărsăturilor de sânge. Cine varsă sânge să bea îndată ceai de acesta. Cunosc cazuri în care după patru minute răul s-a înlăturat. Când îi curge cuiva mult sânge din nas, să tragă în nas din ceaiul acesta. Are un efect astringent şi vindecă repede. Cine are scursori de sânge, să bea pe zi două ceşti din ceaiul acesta. Ar trebui ca oricine să aibă în casă această plantă ca, la nevoie, să-i fie la îndemână.” – scria Sebastian Kneipp.

În cazul retenției urinare (oprirea udului) provocate de răceală, Sebastian Kneipp recomanda ca bolnavul să stea așezat 20-30 de minute pe un vas în care a fost opărit un mănunchi de coada-calului și, de asemenea, să bea zilnic câte trei cești mici de ceai din această plantă (pag. 130).

Ceaiul din coada-calului, potrivit autorului, poate fi preparat în felul următor:
într-un vas în care a dat în clocot un litru de apă adăugam un pumn (3 linguri mari) de plantă marunțită și fierbem ceaiul la foc foarte mic timp de 10-15 minute. (Uneori, recomandarea lui Sebastian Kneipp era ca planta să fie fiartă doar „câteva minute”.) Lăsăm ceaiul sub capac vreo 20 de minute. Se strecoară și poate fi îndulcit cu miere.

Cărticica mea e scrisă mai mult pentru bolnavii săraci. Ani de zile am căutat şi examinat, am uscat şi tăiat, am fiert şi gustat. Nu este buruiană cât de mică pe care să nu o fi încercat eu însumi.”, scrie Sebastian Kneipp.

Cartea “Farmacia Verde. Miracolul vindecării bolilor” de Sebastian Kneipp (Ed. Edinter) poate fi consultată la acest link: http://romcrest.org/file/2016/03/Farmacia-Verde-Sebastian-Kneipp.pdf

Metodele de întărire și vindecare cu ajutorul apei și al plantelor dezvoltate de pastorul german îi pot fi de un real folos omului modern, moleșit și intoxicat de avantajele civilizației.

Fiți sănătoși!

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!