Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Viorel Patrichi: ”Monarhia nu mai are niciun viitor în România”

Publicat 23:11 | 22 dec. 2017 // Mapamond, Opinii, Radar, România // 956 vizualizări

Moartea regelui Mihai – Cortina unei epoci

Viorel Patrichi

Viorel Patrichi

Viorel Patrichi

Prin revenirea regelui Mihai printre noi, se pune punct unei epoci. Nu știu dacă va coborî iertarea peste toți românii, sau cum spunea Ion Iliescu, „reconcilierea, consenzu…”

Cert este acum că monarhia nu mai are niciun viitor în România. Va fi greu să-i convingi pe cetățenii noștri să treacă cu vederea lucruri grave, cum a fost alungarea nepotului Nicolae care a vrut să-și vadă bunicul pentru ultima dată.

Niciun țăran român nu iartă un asemenea comportament aberant. „Pân’la moarte-s toate”, spun bătrânii mei de la Crăiești.

A fost un fel de rege Lear cu sfârșit fericit. Românii l-au reprimit cu dragoste și iertare, chiar dacă politicienii scrâșneau din măsele de frică. Până și pesediștii au jucat masca monarhiștilor. Mulguța Vasilescu a organizat miting de doliu cu partidul la Craiova. Pe din dos, comisia lui Ciordache tăia rădăcinile Justiției în Parlament, chiar și în perioada de doliu. Mafia roșie este datoare vândută interlopilor care au plătit campaniile electorale.

Ultimul nostru rege are o origine etnică din tuspatru patru zări, dar a optat definitiv: a fost un român autentic, de un patriotism reținut. El a dovedit că opțiunea este esențială, nu originea etnică.

Românii l-au trecut prin toate ritualurile de consacrare: patriarhul l-a uns la cinci ani cu marele și sfântul mir, i-a indus starea de sacerdot, încât avea voie să intre în altar să se închine și să se împărtășească singur. La opt ani, l-au făcut „voievod de Alba Iulia”, ceea ce arată că boala noastră cu solemnitățile deșarte este foarte veche.

Ion Antonescu i-a conferit gradul de mareșal, după care a luat și el același titlu pentru fapte de arme. Antonescu a repus-o în drepturi pe regina mamă, dar nu se consulta cu regele pe care îl considera imatur.

Hitler scria în memoriile lui că l-ar respecta pe regele Mihai dacă s-ar pregăti măcar două ore pe zi pentru misiunea lui de rege. „Zece ore ar trebui să se pregătească zilnic pentru această misiune.”

Germanii nu-i puteau suporta pe regii de la București. Ce putea face regele Mihai?

Agenții NKVD din palat l-au convins să-l aresteze pe mareșal și să-l dea pe mâna rușilor. Cedarea necondiționată în fața Armatei Roșii a făcut ca peste 170.000 de militari români să fie masacrați sau deportați ani grei în Siberia. Cunosc zeci de cazuri.

A condus mașina generalului Tolbuhin până la Constanța, unde rusul s-a îmbătat mangă și i-a spus regelui: „Ai luat și tu ordinul Victoria. Eu am două…”

Pe 1 iunie 1946, Ion Antonescu a fost împușcat la Jilava. Niciun jurnalist nu l-a întrebat pe regele Mihai dacă l-a visat vreodată pe mareșal…

Începe tragedia shakespeariană a românilor: toți cei care s-au făcut vinovați, direct sau indirect, de acest asasinat politic au plătit în felul lor. Lucrețiu Pătrășcanu, Iuliu Maniu, Gheorghe Brătianu. Baronul Ioan Mocsony-Stîrcea, secătura absolută, a trăit până în 1992, dar a trecut prin pușcăriile comuniste, chiar dacă l-a turnat și pe Iuliu Maniu, și pe Lucrețiu Pătrășcanu.

Securitatea l-a făcut pachet și l-a dus în Elveția pentru serviciile lui generoase. Iar regele Mihai a rătăcit departe de țara lui.

A acceptat să abdice fiindcă Petru Groza și rușii amenințau că vor omorî peste 1000 de studenți. Și a plecat.

Ion Iliescu avea să recunoască recent că a procedat „pripit” când nu l-a lăsat să revină în țară după 1990, dar tot el l-a repus în drepturi. În toate drepturile, minus tronul. Acela era al lui…

În anul 2005, este invitat de Putin la Kremlin pentru a sărbători jubileul victoriei lui Stalin. Consilierul rus, care i-a propus lui Putin invitarea regelui Mihai, relatează recent în ziarul „Nezavisimaia Gazeta” cum s-au comportat regele și regina Ana la Moscova.

Regina Ana i-a cerut consilierului rus să-l prezinte pe rege lui Putin. Apoi, Putin i-a dat o medalie jubiliară, la rând cu alți veterani ruși. A urmat masa unde regele i-a spus consilierului rus că Stalin i-a dăruit și două bombardiere Su.

Unii susțin că regele a greșit că a răspuns invitației lui Putin: la urma urmei, din cauza monștrilor de la răsărit, el a rămas fără țară și poporul lui a trecut prin cea mai cumplită dictatură. Mai mult, Putin reconsidera deja politica lui Stalin față de România și nu a venit niciodată la București.

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!