Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

China: O mare de informații. Să nu facă și băieții noștri acest pas important pentru demnitatea umană…

Publicat 23:34 | 21 feb. 2018 // Mapamond, Opinii, Radar // 948 vizualizări

Viorel Patrichi

Viorel Patrichi

Potrivit martorilor oculari, viața în Xinjiang seamănă acum cu o ședere într-un obiectiv cu regim închis.

Numeroase grupuri înarmate de poliție, puncte de trecere şi de control, cum ar fi punctele de blocaj, oraşe împărțite în pătrate, de camerele de securitate și de scanere.

Desigur, o mare masă a populației musulmane radicale din Xinjiang este o sursă serioasă de instabilitate în țară. Xinjiang este încă o regiune săracă, cu o rată ridicată a șomajului. Diferite organizații teroriste, inclusiv ISIS, recrutează intens locuitori din Xinjiang. Deci, putem înțelege preocupările autorităților.

Însă vor ajuta oare sutele de milioane de camere de filmat şi colectarea de material biologic de la milioane de oameni la rezolvarea problemelor din provincia Xinjiang? Sistemul va ține evidența tuturor, îi va urmări chiar pe toţi?

Nu cumva mașina polițienească se va îneca în marea de date?

Poate că nu contează controlul în sine, ci gândul că Big Brother se uită la tine tot timpul? Poate sunt aceleași restricții morale, care, potrivit multor cercetători chinezi, sunt atât de dorite în societatea modernă?

cccme.org

După cum spunea Sophie Richardson, directoarea filialei din China a organizaţiei Human Rights Watch, este important ca oamenii să știe că sunt sub control constant.

Nu contează dacă poliția se uită la ei sau nu în același timp. Va fi o percepţie a subconştientului, desigur, dacă le va afecta comportamentul și modul de viață, de cercetare și producție, când sistemul de control va fi complet reconstruit și ajustat?

O experiență preţioasă și nişte cunoștințe valoroase pot fi împărtășite. În Ecuador, este deja linişte. Compania națională de import-export de electronică CEIEC din China și-a extins rețeaua în Laos, Myanmar, Venezuela, Brazilia, Bolivia și Peru.

Apropo, singura reprezentanţă a companiei chineze din Europa este la Moscova.

Mare lucru să nu facă și băieții noștri acest pas important pentru demnitatea umană…
Ce sculă genială ar fi acest system pentru gauleiterul Codrin Ștefănescu!

Prima parte: Litle Brother din China și supravegherea la nivel genetic

 

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!