Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Litle Brother din China și supravegherea la nivel genetic

Publicat 21:11 | 20 feb. 2018 // Mapamond, Opinii, Radar // 878 vizualizări

Viorel Patrichi

Viorel Patrichi

Avea dreptate micul Guevara mizerie: România trebuie să se lipească de China, am putea lua de-acolo și sistemul de spionaj social, iar PSD, această „mare valoarieeee!”, cum zice Adrian Ce Minune, ne-ar putea călări veșnic.
Rămâne o sugestie pentru Liviu Dragnea. Este un avertisment care vine de la fundația Carnegie de la Moscova și de la Human Rights Watch.

De mai mulți ani, Ecuadorul, ca și alte țări din America Latină, suferă din cauza criminalităţii. Dar acum tehnologiile de supraveghere din China le-au venit în ajutor.
După ce a reușit să creeze un sistem de control absolut în țară, China a început să-și împărtășească experiența cu restul lumii.

„În întuneric, pe timp de noapte, șoferii nu se opresc de obicei la lumina roșie, chiar continuă să se miște foarte atent și la viteză mică. Acest lucru se datorează faptului că, în această perioadă, criminalii pot ataca pentru jefuirea mașinilor aflate la intersecții. La Quito și la Guayaquil, infracţiunile de stradă, cu caracter non-violent, și jafurile pe drumuri nu sunt neobișnuite. Turiștii trebuie să se ferească, în special, de hoţii de buzunare, care „lucrează” adesea la aeroport, în porturi, în stații, în locuri publice și în locuri cu mulțime mare”.

Un astfel de avertisment pentru călătorii ruși din Ecuador poate fi citit pe site-ul web al departamentului consular al Ministerului de Externe al Rusiei.

Ai sentimentul că nu este ușor să scapi întreg şi nevătămat din Ecuador. Cu toate acestea, este posibil ca informațiile să fie deja depășite. Ecuadorul a ajuns pe locul al patrulea în clasamentul celor mai sigure țări din America Latină, deși în 2010 era pe locul al unsprezecelea.

Și toate acestea datorită sistemului ECU911, care a venit în această ţară din China.

În anul 2016, Ecuadorul a introdus un sistem chinez de supraveghere video, inteligent, echipat cu tehnologie de recunoaștere a feței. Camerele de luat vederi, instalate în 24 de provincii, supraveghează cele 16 milioane de persoane în permanență.

Sub supravegherea camerelor de luat vederi au ajuns marile aeroporturi, infrastructurile de transport, locurile aglomerate. „De când funcţionează acest sistem, criminalitatea din ţară s-a redus cu 24%, transformând Ecuadorul într-unul din cele mai sigure locuri din America Latină“, spune cu mândrie Sixto Erazo, adjunctul directorului de la sistemul ECU911, într-un dialog cu agenţia „Xinhua“.

Este curios că chinezii au donat Ecuadorului sistemul ECU911, care ar fi costat 14 milioane de dolari.

E-adevărat, Rafael Correa, președintele Ecuadorului, declara că Beijingul contribuie la crearea unui sistem care vede tot cu doar două săptămâni înainte de vizita de stat a președintelui chinez Xi Jinping, din noiembrie 2016. În timpul vizitei, Xi Jinping şi Rafael Correa au vizitat sediul central al ECU911.
Corporația chineză de stat de import-export din domeniul electronicii CEIEC a ajutat Ecuadorul. Este o întreprindere de stat, angajată în fabricarea și exportul de dispozitive electronice pentru nevoi militare, precum și sisteme de securitate.

În portofoliul de comenzi pentru export al companiei, se află nu numai sistemele de supraveghere video, ci și stații de radar.

În Ecuador, compania a construit un sistem cuprinzător de siguranță publică. Este vorba şi de camere inteligente, şi de un sistem de urmărire operațională a telefoanelor mobile. Potrivit lui Sixto Eras, prin intermediul căutării direcției dispozitivelor mobile, poliția a reușit să sporească în mod semnificativ detectarea cazurilor de furt sau pierdere de persoane.
Polițiștii ecuadoriani sunt fericiți: au fost descoperite multe dispariţii.

Poate, pentru Ecuador, sistemul ECU 911 este un miracol tehnologic real. Totuși, acesta este doar o mică parte din ceea ce poate face China.

Pentru a înțelege ce alte tehnologii avansate din domeniul securității și controlului pot da lumii tehnicienii din Republica Populară Chineză, merită să examinăm în detaliu ce este „ochiul care vede totul” din China. Sistemul chinez de management al societății

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!