Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Trei regiuni din România au un PIB per capita mai mic de 50% din media UE

Publicat 23:45 | 28 Feb 2018 // Mapamond, Radar, România // 71 vizualizări

Regiunea din România cel mai bine plasată în 2016 a fost Bucureşti-Ilfov, cu un PIB per capita de 139% comparativ cu media din UE.

Regiunea Nord-Est a României se situa în 2016 pe locul patru în clasamentul regiunilor din UE cu cel mai scăzut procent din PIB pe cap de locuitor, înregistrând un scor mai bun doar faţă de trei regiuni din Bulgaria şi una din Franţa, arată datele publicate miercuri, 28 februarie, de Eurostat, transmite Agerpres.

Conform acestor date, din totalul de 276 de regiuni din Uniunea Europeană, 21 au un PIB per capita mai mic decât media din UE: cinci din Bulgaria şi Polonia, patru din Ungaria, trei din România (Regiunea Nord-Est, 36%, Sud-Vest Oltenia, 42%, Sud-Muntenia, 46%) şi Grecia, precum şi o regiune din Franţa (Mayotte, teritoriu situat la 70 km în Oceanul Indian şi devenit în 2011 al 101-lea departament francez).

Pe de altă parte, există 19 de regiuni în UE cu un PIB per capita mai mare de 50% din media din UE: cinci în Germania, trei în Marea Britanie, două în Austria, şi câte una din Belgia, Cehia, Danemarca, Irlanda, Franţa, Olanda, Slovacia, Suedia şi Luxemburg.

Regiunile UE cu cel mai mare PIB per capita în 2016 erau Inner London-West din Marea Britanie (611% comparativ cu media din UE), Marele ducat de Luxemburg (257%), sud-estul Irlandei (217%), Hamburg în Germania şi Bruxelles în Belgia (ambele cu 200%).

Regiunea din România cel mai bine plasată în 2016 a fost Bucureşti-Ilfov, cu un PIB per capita de 139% comparativ cu media din UE.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!