Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Armata Naţională participă la curățarea drumurilor în această seară

Publicat 21:35 | 23 Mar 2018 // Accente Info, Radar, Republica Moldova, Social // 101 vizualizări

Actualizare la 22:10 – Un accident rutier cu implicarea a două microbuze şi două autoturisme s-a produs la 5 km de la Ştefan Vodă spre Tudora. Patru persoane – 3 maturi şi un copil – au fost rănite. Militarii Batalionului 4 antiaerian au intervenit pentru descarcerarea şi transportarea răniţilor la spitalul din Ştefan Vodă.

Actualizare la 23:40 Până la această oră, militarii Armatei Naţionale au deblocat 33 de maşini de mare tonaj şi au scos din nămeţi 35 de persoane pe traseele Bălţi-Ţiganca, Condriţa-Leuşeni, Chişinău-Cricova şi drumul naţional M14. Militarii Regimentului Rachete Antiaeriene şi Bazei militare de instruire a Armatei Naţionale cercetează drumul Bulboaca-Criuleni-Dubăsari.  

Actualizare la 21:40 – O maşină de mare tonaj încărcată cu combustibil a deraiat în şanţ la kilometrul 25 de la Chişinău, în direcţia Bălţi. Geniştii Batalionului “Codru” al Armatei Naţionale lucrează pentru tractarea camionului pe carosabil.

Foto: MA

Armata Naţională și-a mobilizat efectivul şi tehnica specială pentru a participa în seara de vineri, 23 martie, la lucrările de deszăpezire şi deblocare pe drumurile naţionale.

Ordinul a fost dat de ministrul Apărării, Eugen Sturza, la solicitarea prim-ministrului Pavel Filip.
Ministrul Apărării şi comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, s-au deplasat la faţa locului pentru a inspecta calitatea lucrărilor efectuate de militari, notează Elldor.Info.

Trei echipe de militari cu unităţi de tehnică KRAZ şi KAMAZ din cadrul Batalionului de Geniu „Codru” de la Negreşti, Străşeni, au intervenit pe traseul naţional M14 pentru a scoate din nămeţi câteva maşini de mare tonaj blocate în regiunea localităţii Grebleşti.
Astfel, până la ora 19:30 au fost deblocate şase TIR-uri şi şase persoane, relatează Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

”De asemenea, militarii Batalionului 4 antiaerian de la Căuşeni cercetează traseul Ştefan Vodă – Tudora – Palanca şi vor interveni în caz de necesitate pentru a scoate maşinile blocate în nămeţi.

Infanteriştii din Brigada „Moldova” de la Bălţi se află pe traseul M14 spre Chişinău, în timp ce militarii Brigăzii „Ştefan cel Mare” – pe traseele Truşeni-Leuşeni şi Truşeni-Vadul lui Vodă. Aceştia ajută vehiculele şi persoanele rămase în drum cu tehnica militară din dotare.

De notat că în toate unităţile militare ale Armatei Naţionale sunt formate echipe mobile, dotate cu tehnică specială, pregătite să intervină pentru acordarea ajutorului necesar. Echipele mobile ale Armatei Naţionale sunt dotate cu unităţi de transport Kamaz, URAL, KRAZ, ZIL 131.

Un ofiţer al Armatei Naţionale se află la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, unde activează în cadrul Celulei de Criză, împreună cu alţi specialişti responsabili din Ministerul Afacerilor Interne, cu subdiviziunile acestuia – IGSU, IGP, INP, DTP, dar și din cadrul Ministerului Finanțelor, Serviciului Meteorologic de Stat, Primăriei municipiului Chișinău și furnizorii de energie electrică.
Cu detalii vom reveni.”, mai transmite Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Elldor.Info

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!