Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Deputații PL au părăsit sala de ședințe a Parlamentului, declarând că vor reveni ”când se va face Unirea”. Marian Lupu: ”Unirea nu se va face niciodată”

Publicat 22:23 | 22 Mar 2018 // Politică, Radar, Republica Moldova // 181 vizualizări

Deputații Partidului Liberal (PL) au părăsit joi, 22 martie, ședința plenară a Parlamentului, după ce președintele forului, Andrian Candu (PDM), a refuzat să supună votului solicitarea lor de a desfășura la 27 martie, în sala de ședințe a Legislativului, o acțiune PL consacrată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că refuzul președintelui Legislativului a fost o „sfidare a drepturilor formațiunii” și că parlamentarii liberali vor reveni în sala de ședințe când se va înfăptui Unirea Republicii Moldova cu România.

După plecarea liberalilor din sală, liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a propus să fie păstrat un moment de reculegere, iar Marian Lupu, liderul grupului parlamentar PDM, a comentat că liberalii ”ne-au părăsit pentru totdeauna”, pentru că ”unirea nu se va face niciodată”.

„Nu știu dacă alți colegi au atras atenția, dar ei au anunțat că se retrag până ce se face Unirea. Și de aici: așa cum unirea nu se va face niciodată, trebuie să înțelegem că colegii noștri ne-au părăsit pentru totdeauna. (…)
Dl președinte Voronin propune ”un moment de reculegere”. Eu, cel puțin, în variantă mai soft, iată ce propun: să le spunem adio, să ne luăm rămas bun de la colegii noștri, pe care n-o să-i vedem niciodată, pe unioniști, în această sală”, a spus Marian Lupu.

Ulterior, Marian Lupu și-a completat discursul cu un mesaj adresat celorlalți deputați unioniști din sala de ședințe:
”Eu le-aș spune tuturor deputaților care stau în această sală: ei sunt deputați, membri ai Parlamentului Republicii Moldova. Dacă au alte viziuni, atunci este contrar și moralei, și convingerilor, să stea în această sală.
Aveți alte convingeri, nu vedeți acest stat suveran și independent? Nu aveți ce căuta în această sală! Fiindcă aici este Parlamentul țării Republica Moldova!”.

Elldor.Info

Lasă un comentariu

Trebuie să fii Logat pentru a comenta.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!