Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Drumurile publice naționale sunt practicabile, ninge abundent în sud (23 martie)

Publicat 15:08 | 23 Mar 2018 // Radar, Republica Moldova // 150 vizualizări

Ninsorile abundente au cuprins vineri, 23 martie, sudul Republicii Moldova: raioanele Vulcănești, Comrat, Ceadâr-Lunga, Taraclia, Cahul, Cantemir, Leova, Cimişlia, Hânceşti, Ialoveni, Basarabeasca, Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii-Noi, Criuleni, Străşeni, Nisporeni, Călăraşi şi Ungheni.

Întreprinderile rutiere din teritoriu au demarat lucrările de deszăpezire și combatere a lunecușului, astfel încât, la prânz, toate drumurile publice naționale sunt practicabile, circulația rutieră fiind asigurată în condiții de iarnă, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Lucrările continuă la această oră, informează Elldor.Info.

”Sectoarele de drum ce prezintă un pericol sporit pentru circulația rutieră sunt monitorizate, pentru a se interveni urgent în caz de necesitate.

De asemenea, autocamioanele grele, care nu sunt dotate în conformitate cu prevederile Regulamentului Circulației Rutiere, sunt stopate temporar și staționate pe acostamente cu scopul de a executa lucrările de deszăpezire în siguranță, dar și pentru a preveni blocarea circulație.

La fel, toate camioanele grele, care staționau temporar, au fost tractate de pe sectoarele dificile de circulație, iar ulterior se vor deplasa spre punctul de destinație.

Ministerul Economiei și Infrastructurii recomandă participanților la trafic să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă”, se arată în comunicat.

Nou Cod galben de ninsori puternice în Republica Moldova

Lasă un comentariu

Trebuie să fii Logat pentru a comenta.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!