Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Tineri din Republica Moldova au fost selectați pentru studii de master la Colegiul Europei

Publicat 23:07 | 21 Mar 2018 // Radar, Republica Moldova, RM-UE // 96 vizualizări

Reprezentanţi ai Colegiului Europei, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), au finalizat o nouă rundă de selecţie a candidaţilor din Republica Moldova pentru studiile de master 2018 – 2019.

Începând cu anul 2014, 115 tineri din Republica Moldova au studiat la Colegiul Europei – 65 la campusul Bruges (Belgia) și 50 la cel din Natolin (Polonia), informează Elldor.Info, cu referire la un comunicat de presă al MAEIE.

Bursele pentru anii 2018 – 2019 sunt oferite de Comisia Europeană ţărilor din cadrul Politicii Europene de Vecinătate, concursul fiind organizat în conformitate cu criteriile stabilite de Colegiul Europei.

Potrivit sursei citate, ”Andriy Tyushka, director pentru politica europeană de vecinătate din cadrul departamentului de studii interdisciplinare europene (campusul Natolin), preşedintele comisiei de selecţie, a remarcat în mod special nivelul avansat de pregătire al studenţilor din Republica Moldova, ceea ce constituie un potenţial ce merită a fi pe deplin valorificat, inclusiv prin angajarea absolvenţilor acestei instituţii în cadrul structurilor guvernamentale”.

Colegiul Europei este o universitate privată, inaugurată în 1949 la Bruges (Belgia) şi în 1992 la Natolin (Varşovia, Polonia), fiind considerată cea mai veche şi prestigioasă instituţie postuniversitară din UE, care pregătește studenţi masteranzi pentru serviciul public implicat în realizarea proceselor politice, economice, juridice şi internaţionale de integrare şi studii europene”, precizează MAEIE.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!