Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Viitor apeduct Chișinău – Strășeni – Călărași, cu sprijinul financiar al Germaniei

Publicat 22:22 | 15 Mar 2018 // Radar, Republica Moldova, RM-UE, Social // 112 vizualizări

Construcția apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași urmează să demareze la sfârșitul anului 2018, în cadrul unui proiect care, la prima etapă, va fi finanțat de guvernul Germaniei, prin intermediul Băncii de Dezvoltare KfW.

Costul primei etape a proiectului este de 16,5 milioane euro, iar banii vor fi oferiți sub formă de grant, pe parcursul a doi ani, informează Elldor.Info, cu referire la Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM).

Studiul de fezabilitate a apeductului va fi realizat în vara acestui an.

Prima ședință a grupului de lucru pentru proiectul ”Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” a fost convocată la ministerul de resort joi, 15 martie (foto).

”La ședință au participat și reprezentanții autorităților publice locale de nivelul I și II din municipiul Chișinău, raioanele Strășeni și Călărași, care au precizat că o provocare în implementarea proiectului ar putea fi faptul că proprietarii pe a căror terenuri va fi amplasat traseul apeductului magistral nu și-au înregistrat proprietățile”, semnalează Serviciul de presă al MADRM.

Extinderea sistemelor centralizate de alimentare cu apă şi asigurarea accesului populației la servicii publice de calitate este obiectivul Strategiei Naționale de Alimentare cu Apă și Sanitație pentru anii 2014-2028.

Elldor.Info

Lasă un comentariu

Trebuie să fii Logat pentru a comenta.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!