Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Vladimir Putin despre noile arme ale Rusiei: rachete nedetectabile de scuturile antirachetă, arme hipersonice şi cu laser

Publicat 18:29 | 01 mart. 2018 // Geopolitică, Mapamond, Radar, Ştiinţă // 917 vizualizări

Kremlin.ru

„Consider că este datoria mea să afirm următoarele: orice utilizare a armelor nucleare împotriva Rusiei sau a aliaţilor săi – de putere mică, medie sau de orice altă capacitate – o vom considera drept un atac nuclear asupra ţării noastre”, a declarat joi, 1 martie, preşedintele rus Vladimir Putin, în discursul său despre starea naţiunii, din care aproape jumătate a fost consacrat prezentării armelor dezvoltate de industria militară rusă, informează Agerpres, cu referire la TASS.

„Răspunsul va fi imediat şi cu toate consecinţele care decurg din aceasta”, a afirmat Putin, ale cărui afirmaţii au fost salutate cu aplauze îndelungate de cei prezenţi. Şeful statului a adăugat că „nimeni nu ar trebui să pună la îndoială acest lucru”.

Cu toate acestea, Vladimir Putin a lansat un apel să nu se creeze noi ameninţări în lume, îndemnând ţările să se aşeze la masa negocierilor şi să se gândească împreună la o reînnoire a sistemului de securitate internaţională şi la o dezvoltare durabilă a civilizaţiei.

„Celor care în decursul ultimilor 15 ani au încercat să relanseze cursa înarmărilor şi încearcă să obţină avantaje unilaterale în raport cu Rusia prin introducerea de restricţii şi sancţiuni ilegale din punct de vedere al legislaţiei internaţionale, pentru a frâna dezvoltarea ţării noastre, inclusiv în domeniul militar, voi spune: tot ceea ce aţi încercat să împiedicaţi, să preveniţi printr-o astfel de politică s-a întâmplat deja: Rusia nu a putut fi descurajată. Nu aţi reuşit să ţineţi Rusia pe loc”, a afirmat liderul rus.

În acelaşi context, Putin a subliniat că puterea militară în creştere a Rusiei este o garanţie sigură a păcii pe planetă, deoarece „această putere menţine şi va menţine echilibrul strategic şi echilibrul forţelor în lume”.

Vladimir Putin a consacrat aproape o oră din discursul său prezentării noilor arme dezvoltate de Rusia ca răspuns la desfăşurarea sistemelor de apărare antirachetă americane şi retragerea SUA din Tratatul privind măsurile de limitare a armelor strategice, potrivit newsru.com. Putin s-a referit în special la racheta „Sarmat”, nedetectabilă de orice scuturi antirachetă, şi la armele hipersonice şi cu laser, precum „Kinjal” şi „Avangard”.

În Rusia au fost create noi arme nucleare subacvatice, în genul unor drone, pe care preşedintele rus le-a numit „pur şi simplu fantastice”, care nu pot fi contracarate la ora actuală. Aceste au fost testate în decembrie 2017. Dimensiunea este de 100 de ori mai redusă decât a submarinelor moderne şi au nevoie de 200 de ori mai puţin timp pentru a intra în stare de luptă. Ele sunt capabile să se deplaseze la adâncimi extrem de mari, având o autonomie practic nelimitată, conform newsru.com.

Rusia creează cele mai noi sisteme strategice ca răspuns la retragerea SUA din Tratatul Antibalistic (ABM), deoarece SUA nu au venit în întâmpinarea Moscovei în această problemă, a afirmat președintele Vladimir Putin, în discursul său în faţa camerelor reunite ale parlamentului federal, potrivit agenţiei de presă TASS, citată de Agerpres.

„În special, a început faza activă a testelor cu noul sistem de rachete care conţine o rachetă intercontinentală grea pe care am numit-o ”Sarmat”. Acest sistem de rachete va înlocui sistemul ”Voievod” creat în perioada URSS. Posibilităţile ”Sarmat” sunt mult mai mari. Numărul şi puterea vectorilor de luptă sunt mai mari decât în cazul ”Voievod”. Acest sistem poate fi utilizat în orice condiţii şi orice situaţie”, a precizat şeful statului rus.

„Sarmat este o armă redutabilă. Sistemul de apărare antirachetă nu constituie un obstacol pentru ea”, a avertizat Vladimir Putin. În timpul discursului său, au fost prezentate pentru prima dată imagini de la testele cu sistemul de rachete ”Sarmat”.

„Dar nu ne-am limitat la aceasta. Am început să dezvoltăm sisteme care nu utilizează în general o traiectorie balistică. O rachetă de croazieră la joasă altitudine cu o încărcătură nucleară şi o traiectorie imprevizibilă este invulnerabilă pentru toate sistemele existente de apărare antirachetă”, a afirmat preşedintele Vladimir Putin.

„Testele fac posibilă trecerea la un nou tip de armament cu o racheta de croazieră cu o gamă nelimitată de acţiune şi echipată cu sursă de energie nucleară. După cum ştiţi, încă nu există aşa ceva în lume”, a concluzionat Putin, adăugând că toate propunerile făcute de Moscova Washingtonului în materie de apărare antirachetă au fost respinse de acesta.

De asemenea, în discursul său, preşedintele rus a declarat că Moscova a înregistrat succese şi în dezvoltarea armamentului cu laser.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!