Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă pentru al 16-lea an consecutiv în Republica Moldova

Publicat 21:01 | 01 apr. 2018 // Radar, Republica Moldova, Social, Spiritualitate // 810 vizualizări

Foto: Mitropolia.md

O delegaţie a Mitropoliei Moldovei condusă de Mitropolitul Vladimir va merge la 5 aprilie, în Joia Paştelui, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va aduce Lumina Sfântă pentru al 16-lea an consecutiv, informează Elldor.Info.

Din delegaţie vor face parte patru clerici, care se vor deplasa la Tel-Aviv cu o cursă comercială a Companiei Tandem Aero cea care, potrivit Mitropoliei Moldovei, ”în ultimii trei ani a susținut logistic misiunea aducerii Luminii Sfinte în Republica Moldova, asigurând punerea la dispoziție a unei rute comerciale suplimentare”.

Mitropolia Moldovei îi aduce mulțumiri Companiei Tandem Aero, în special dlui Samuil Roitman, precum și membrilor consiliului parohial a Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău, în special dlui Roman Ungureanu, pentru cofinanțarea misiunii de aducere a Focului Sfânt în Republica Moldova.

Secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Vadim Cheibaş, a oferit următoarele detalii despre pelerinajul la Ierusalim:
„În ziua de sâmbătă, dis-de-dimineaţă, ne vom deplasa în oraşul vechi, Cetatea Ierusalimului, la mormântul Mântuitorului, unde conform tradiţiei, se aprinde Lumina Sfântă, în jurul orei 14:00.
Sâmbătă seara, în ajun de Paşte, Lumina Sfântă va fi adusă în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Capitală.
Sfânta Lumină va fi împărțită preoţilor şi credincioşilor, care o vor răspândi în întreagă ţară.”.

De secole, Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei. După ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart lespedea așezată pe mormânt şi, de atunci, Focul Divin se aprinde pe mormânt în fiecare an, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare, notează site-ul Mitropolia.md.

Cum se pogoară Lumina Sfântă la Mormântul Domnului

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!