Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă pentru al 16-lea an consecutiv în Republica Moldova

Publicat 21:01 | 01 Apr 2018 // Radar, Republica Moldova, Social, Spiritualitate // 66 vizualizări

Foto: Mitropolia.md

O delegaţie a Mitropoliei Moldovei condusă de Mitropolitul Vladimir va merge la 5 aprilie, în Joia Paştelui, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va aduce Lumina Sfântă pentru al 16-lea an consecutiv, informează Elldor.Info.

Din delegaţie vor face parte patru clerici, care se vor deplasa la Tel-Aviv cu o cursă comercială a Companiei Tandem Aero cea care, potrivit Mitropoliei Moldovei, ”în ultimii trei ani a susținut logistic misiunea aducerii Luminii Sfinte în Republica Moldova, asigurând punerea la dispoziție a unei rute comerciale suplimentare”.

Mitropolia Moldovei îi aduce mulțumiri Companiei Tandem Aero, în special dlui Samuil Roitman, precum și membrilor consiliului parohial a Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău, în special dlui Roman Ungureanu, pentru cofinanțarea misiunii de aducere a Focului Sfânt în Republica Moldova.

Secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Vadim Cheibaş, a oferit următoarele detalii despre pelerinajul la Ierusalim:
„În ziua de sâmbătă, dis-de-dimineaţă, ne vom deplasa în oraşul vechi, Cetatea Ierusalimului, la mormântul Mântuitorului, unde conform tradiţiei, se aprinde Lumina Sfântă, în jurul orei 14:00.
Sâmbătă seara, în ajun de Paşte, Lumina Sfântă va fi adusă în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Capitală.
Sfânta Lumină va fi împărțită preoţilor şi credincioşilor, care o vor răspândi în întreagă ţară.”.

De secole, Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei. După ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart lespedea așezată pe mormânt şi, de atunci, Focul Divin se aprinde pe mormânt în fiecare an, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare, notează site-ul Mitropolia.md.

Cum se pogoară Lumina Sfântă la Mormântul Domnului

Elldor.Info

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!