Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ambasada Republicii Moldova în EAU va fi inaugurată în prezența ministrului Tudor Ulianovschi

Publicat 21:00 | 07 May 2018 // Politică, Radar, Republica Moldova // 56 vizualizări

Foto: sediul Ambasadei

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, întreprinde, în perioada 8 – 10 mai, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite (EAU), în cadrul căreia va fi deschisă Ambasada Republicii Moldova în această țară, anunță Serviciul de presă al MAEIE, citat de Elldor.Info.

Ceremonia de inaugurare a ambasadei este programată pentru 10 mai, orele 19:30, în capitala Abu Dhabi.

Agenda de lucru a ministrului Ulianovschi, pe lângă ceremonia de inaugurare a misiunii diplomatice, include întrevederi bilaterale cu membrii Guvernului EAU, cu oficiali de diferit rang din emiratele Dubai și Abu Dhabi, participarea la Forumul economic moldo-emirian, precum și o reuniune cu conaționalii stabiliți în acestă țară.
În cadrul discuțiilor vor fi abordate aspectele extinderii dialogului politic între Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite, intensificarea relațiilor comercial-economice, culturale, juridice etc.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite au fost stabilite la 21 decembrie 1995, până în prezent fiind semnate 7 tratate bilaterale.

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2017, volumul exporturilor moldoveneşti în Emiratele Arabe Unite a însumat 2,47 milioane USD (comparativ cu 788,22 mii dolari SUA în anul 2016), iar volumul importurilor a constituit 1,89 milioane USD (comparativ cu 1,08 mln USD în anul 2016).

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!