Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cum să te îndrăgostești corect și de ce dragostea neîmpărtășită este o anomalie

Publicat 21:34 | 08 mai 2018 // Elldorscop, Radar, Spiritualitate // 1.222 vizualizări

Preotul Maksim Pervozvanski, redactor-șef al revistei ”Naslednik” (”Moștenitorul”), le-a vorbit tinerilor despre alegerea persoanei potrivite pentru întemeierea unei familii, în cadrul unei lecții la Seminarul Teologic din Sretensk (Federația Rusă).

pixdaus.com

În primul rând, clericul le-a recomandat tinerilor să nu se îndrăgostească ”greșit”. În opinia sa, pentru un creștin, fenomenul ”dragostei neîmpărtășite” nici nu ar trebui să existe.

Ce ar însemna ”să te îndrăgostești greșit”? Înseamnă să vezi o persoană, să-ți spui că e potrivită pentru tine și, deși încă nici nu o cunoști deloc, să te gândești și să te tot gândești la ea, să-ți faci planuri care o includ.

Persoana în cauză poate că nici nu te-a remarcat sau poate că nu te place, iar tu începi să construiești în minte planuri despre iubirea voastră, plimbări, întâlniri, călătorii comune, căsătorie, casă, grădină, mașină, copii, nepoți și mormântul comun.

Schițezi planuri și le savurezi, te îndulcești cu ele, iar cu cât te gândești mai mult, cu atât mai mult te legi și te îndrăgostești de acea persoană. Când vezi că realitatea e alta, ajungi să trăiești etapa a doua: ”dragoste neîmpărtășită”.

Bineînțeles, cealaltă persoană nu îți este datoare cu nimic și nu are nicio vină că tu ai ajuns să suferi.

De regulă, fetele trec prin acest fel de experiențe. O asemenea situație este descrisă de Aleksandr Pușkin în ”Evgheni Oneghin” – Tatiana s-a îndrăgostit de Oneghin fără a-l cunoaște și continua să-și facă planuri legate de el, deși tânărul nu se arăta deloc interesat de ea, era absolut indiferent.

Din filmul „Quo Vadis”

Preotul Maksim Pervozvanski le-a sfătuit pe tinere să afle, mai întâi, care este atitudinea băiatului față de ele – pentru aceasta este suficientă și o scurtă discuție. Apoi, dacă este cazul, să-l cunoască mai bine pe tânăr și abia după aceasta, dacă se conturează un drum comun, să-și permită să se gândească la el.

”Ai vazut un băiat care ți-a plăcut? Nu te grăbi să te măriți în gândul tău cu el. Ocupă-te în continuare de ale tale… Gătește o cină”, a recomandat preotul.

Apropo, la trainingurile cu genericul de felul ”Cum să îndrăgostești pe cineva de tine”, oamenii sunt învățați cum să intre în atenția ”victimei”, pentru a o determina să se gândească la ei cât mai mult timp posibil.
A te gândi la o persoană înseamnă a o apropia, a te obișnui cu ea, indiferent de felul în care ți-a captat atenția.

Dragostea înseamnă să joci cu cărţile pe faţă

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!