Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Garderoba de bază a unui bărbat de succes

Publicat 16:49 | 14 mai 2018 // Elldorscop, Radar, Stil // 1.098 vizualizări

Consultantul de stil Anna Yakimenko le recomandă bărbaților (de toate vârstele) 16 articole vestimentare pe care ar trebui să le aibă în garderobă pentru a fi potrivit îmbrăcați în diverse situații.
Pentru garderoba de bază, Anna recomandă culori sobre, calme, care se asortează cu ușurință între ele, notează Elldor.Info.

1. Paltonul. Lungimea recomandată este până la genunchi sau puțin deasupra genunchilor, cu un rând sau două rânduri de nasturi, croială clasică, laconică, în ”stil de bancher”. Cea mai potrivită culoare pentru primul palton este albastru-închis.
2. Geaca (jacheta) bomber. Este un obiect vestimentar modern și versatil. Culori recomandate: albastru-închis, kaki, gri, bej. Poate fi purtată peste tricou, vestă, pulover, cămașă.
3. Cămașa albă. Un element obligatoriu în garderoba unui bărbat, pentru că este universală. Poate fi purtată cu costum, sub vestă, cu blugi, cu pantaloni chinos, într-un cadrul oficial, zi de zi, dar și în afara orașului. Cămășile albe pot fi asortate cu orice.
4. Cămașa albastru-deschis. Potrivită cu costum, pentru stilul de birou sau de afaceri, dar și cu blugi sau pantaloni chinos. Se combină reușit cu culorile albastru-închis, bej și gri.
5. Costumul. Croiala trebuie să fie modernă: sacou laconic, elegant, cu un rând de nasturi, pantaloni nu prea largi, apropiați de stilul slim, ușor îngustați în partea de jos. Nasturele de jos al sacoului nu trebuie încheiat niciodată. Culoarea recomandată pentru primul costum este albastru-închis. Costumul poate fi purtat cu cămașă și pantofi clasici cu șireturi, dar și cu tricou și încălțăminte sport albă – conform evenimentului.
6. Tricoul alb. Recomandată este stofa calitativă și densă din bumbac. După tricoul alb, garderoba mai poate fi completată cu tricouri gri și albastru-închis.
7. Sacoul. Un sacou mai neformal, comod, bun de purtat și peste cămăși, și peste tricouri, cu blugi și pantaloni chinos. Culoarea recomandată pentru primul sacou este albastru-închis.
8. Blugii. Nu trebuie să fie prea largi, iar culoarea recomandată este albastru-inchis, clasică. O a doua pereche de blugi poate fi gri-închis.
9. Chinos. Pantalonii din bumbac dens se numesc ”chinos” deoarece stofa era produsă inițial doar în China.

Nu trebuie purtați într-un cadru oficial.

Culori recomandate: bej, gri, albastru.

10. Puloverul. Modelul recomandat este cel cu tăietură rotundă la gât. Culoarea ușor de asortat: albastru-închis. Poate fi îmbrăcat și peste cămașă.
11. Cardiganul. Această vestă cu un rând de nasturi poate fi purtată peste tricouri și cămăși. Culori recomandate: albastru-închis, gri-închis.
12. Tenișii albi. Un element foarte util în garderobă. Încălțămintea sport albă din piele, în stil minimalist, poate fi purtată și cu blugi, și cu chinos, și cu costum.
13. Pantofii clasici negri. Pantofi cu șireturi, stil ”Oxford”, pentru a fi purtați cu costum, în cadru mai sobru, oficial.
14. Pantofii clasici maro. Recomandați în stilul ”Derby”. Pantofii Derby/Bluchers sunt considerați mai puțin eleganți decât pantofii Oxford (diferă felul în care sunt cusute părțile laterale) și pot fi purtați cu blugi și chinos. Pantofii cafenii se asortează reușit cu articole albastru-închis, bej, gri.
15. Ghetele Chelsea.

O variantă frumoasă este cea din piele întoarsă, de culoare bej-deschis, dar și ghetele cafeniu-închis pot fi ușor asortate.

16. Ciorapii negri lungi. Trebuie să depășească pulpa piciorului. Sunt necesare câteva perechi, de bună calitate. Pentru bărbații care poartă ”șosete invizibile”, care nu se văd din pantofi, recomandarea este să opteze pentru șosete albe sau bej-deschis.

Și un accesoriu: ochelarii de soare cu ramă neagră, model clasic, care nu se vor demoda niciodată.

Anna Yakimenko este consultant de stil, stilist, originară din Federația Rusă, dar stabilită cu traiul la Milano (Italia) după căsătorie. Înregistrarea video cu recomandări (în limba rusă) poate fi vizionată pe YouTube.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!