Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Geniştii au neutralizat 57 de obiecte explozive în luna aprilie

Publicat 15:07 | 04 May 2018 // Radar, Republica Moldova, Social // 126 vizualizări

Foto: MAN

Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat 57 de obiecte explozive în luna aprilie, în mai multe localități ale Republicii Moldova.
În intervalul ianuarie – martie au existat mai puține intervenții de acest fel, geniștii nimicind doar în jur de 20 de obiecte explozive, notează Elldor.Info.

În luna aprilie, militarii au executat 17 misiuni de deminare, în cadrul cărora au distrus proiectile de artilerie, grenade de mână şi mine de aruncător, potrivit comandantului Batalionului de Geniu “Codru”, locotenent-colonel Gheorghe Racu, citat de Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Cea mai mare cantitate de muniţii a fost descoperită în Hârbovăţ, raionul Anenii Noi. Echipa de genişti militari a identificat în localitatea respectivă 11 proiectile de artilerie de calibrul 152 mm. Obiectele explozive, care datau din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost lichidate la poligonul de la Bulboaca.

Tot în luna aprilie, geniştii din Brigada de infanterie motorizată “Moldova” au intervenit în oraşul Glodeni, unde au descoperit o grenadă de mână F-1, pe care au neutralizat-o în condiţii de maximă securitate.

În total, de la începutul anului 2018, geniştii Armatei Naţionale au nimicit circa 80 de obiecte explozive.

Elldor.Info

Lasă un comentariu

Trebuie să fii Logat pentru a comenta.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!