Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Militari ai Republicii Moldova au luat parte la activităţile de Ziua Eroilor Români, la Buzău

Publicat 20:25 | 17 May 2018 // Radar, Republica Moldova, România, Social // 204 vizualizări

Foto: MAN

Un pluton de studenţi ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” din Chișinău și comandantul Armatei Naţionale a Republicii Moldova, general de brigadă Igor Cutie, s-au aflat la 16 și 17 mai în România, la invitaţia șefului Statului Major al Apărării, general Nicolae Ionel Ciucă, participând la activităţile dedicate Zilei Eroilor desfăşurate în oraşul Buzău, România.

Ziua Eroilor este sărbătorită în România în fiecare an, de Ziua Înălţării Domnului.

În seara zilei de miercuri, 16 mai, 25 de studenţi moldoveni, alături de militari din alte 12 ţări, au luat parte la ceremonia militară de retragere cu torţe, pe traseul Piaţa Dacia-Aleea Trandafirilor-Bulevardul Unirii-Bulevardul Calea Eroilor-Cimitirul Eroilor, transmite Serviciul de presă al Ministerului moldovean al Apărării.

Joi, 17 mai, reprezentanţii Armatei Naţionale a Republicii Moldova au fost prezenţi la ceremonia militară şi religioasă de reinaugurare a Cimitirului Eroilor din Buzău. Ulterior, plutonul moldovenesc a participat la Parada Militară Internaţională, în contextul Zilei Eroilor, sărbătorită în România.

Tot la 17 mai, Secretarul de Stat în domeniul politicilor de dezvoltare a resurselor umane, învăţământ militar şi planificare a resurselor, Vladimir Iliev, i-a comemorat la Cimitirul Eroilor Români din satul Tabăra, raionul Orhei, pe cei aproximativ 90 de soldaţi români, cunoscuţi şi necunoscuţi, căzuţi în timpul celui de-al doilea război mondial.
Cimitirul a fost renovat de Centrul de Cultură şi Istorie Militară al Ministerul Apărării şi Oficiul Naţional Pentru Cultul Eroilor din România.

La eveniment a fost prezent secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului din cadrul Ministerului Apărării Naționale al României, Nicolae Nasta, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, precum și oficialitățile locale.

Elldor.Info

Lasă un comentariu

Trebuie să fii Logat pentru a comenta.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!