Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Militarii Batalionului 22 de menţinere a păcii au organizat un „Marş al pacificatorului” (foto)

Publicat 22:53 | 11 May 2018 // Radar, Republica Moldova, Social // 98 vizualizări

Foto: MAN

Militarii Batalionului 22 de menţinere a păcii au executat vineri, 11 mai, un marş forţat cu genericul „Marşul pacificatorului”. Acţiunea s-a desfăşurat în contextul celei de-a 19-a aniversări de la crearea unităţii.

Militarii au pornit de la Centrul de instruire al Brigăzii „Moldova”, din municipiul Bălţi, urmând traseul satul Elizaveta – satul Biruinţa – satul Alexăndreni, după care au revenit la poligon.

Potrivit maiorului Vladislav Draguţa, la marş au participat 100 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Batalionului, care au parcurs o distanţă de 22 de kilometri, purtând în spate rucsacuri de campanie cu greutatea de 22 de kilograme, relatează Serviciul de presă al Ministerului Apărării, citat de Elldor.Info.

Este pentru prima dată când militarii Batalionului 22 sărbătoresc ziua unităţii printr-un marş al pacificatorului.

Prezent la ceremonia de premiere, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, a felicitat efectivul participant pentru finalizarea cu succes a misiunii:
„Astăzi marcaţi Ziua Batalionului altfel – printr-un marş forţat, echipaţi corespunzător. Deci, sunteţi tot la datorie. Mă bucur că şi de această dată aţi demonstrat că sunteţi bine pregătiţi, gata să îndepliniţi orice misiune şi să înfruntaţi orice provocare”.

Elldor.Info

Lasă un comentariu

Trebuie să fii Logat pentru a comenta.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!