Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

PDM, în replică lui Igor Dodon: Fără cererea Parlamentului și Guvernului, Republica Moldova nu poate deveni observator la UEE

Publicat 15:17 | 15 May 2018 // Geopolitică, Politică, Radar, Republica Moldova // 172 vizualizări

Republica Moldova este un stat parlamentar și nicio decizie referitoare la pariciparea în cadrul unor organizații internaționale sau în cadrul unor tratate internaționale nu poate fi luată fără acordul Parlamentului și Guvernului, iar aceste instituții nu au solicitat statut de observator la Uniunea Economică Eurasiatică (UEE), a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, în cadrul unui briefing ținut marți, 15 mai.

Președintele moldovean, Igor Dodon, și liderul rus, Vladimir Putin, au anunțat la 14 mai că Republica Moldova a obținut statut de observator pe lângă UEE.

Republica Moldova a obținut statut de observator la Uniunea Economică Eurasiatică. Întrevedere Igor Dodon – Vladimir Putin

Purtătorul de cuvânt al PDM a afirmat, însă, că ”declarațiile făcute de Igor Dodon sunt declarații făcute de el ca persoană fizică” și că ”președintele țării nu poate sub nicio formă să decidă, pornind de la preferințele sale personale, cursul strategic de dezvoltare pentru Republica Moldova”.

PDM, formațiune de guvernare, a subliniat prin purtătorul său de cuvânt că ”vectorul european al Republicii Moldova rămâne neschimbat”.

Elldor.Info

Lasă un comentariu

Trebuie să fii Logat pentru a comenta.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!