Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Premieră: Armata Naţională a pregătit 18 conducători auto care vor transporta mărfuri periculoase

Publicat 14:46 | 04 mai 2018 // Politică, Republica Moldova, RM-NATO // 767 vizualizări

Foto: MAN

Armata Naţională a Republicii Moldova a pregătit, în premieră absolută, 18 conducători auto (militari) care deţin calificarea de a transporta mărfuri periculoase, inclusiv muniţii, cu respectarea standardelor naţionale şi internaţionale.

Acești conducători auto au obținut calificarea de a transporta mărfuri periculoase nu doar pe teritoriul Republicii Moldova, dar şi în toate celelalte 50 de state membre ale Acordului European referitor la transportul internaţional al mărfurilor periculoase (ADR), notează Elldor.Info, cu referire la Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Conducătorii auto au fost instruiţi de un grup de experţi din cadrul Comandamentului Logistic al Ministerului Apărării al Germaniei, în cadrul unui curs specializat desfăşurat la Chişinău.

Cei 18 militari şi-au primit certificatele de absolvire şi permisele de conducere la Ministerul Apărării, în prezenţa Secretarului de Stat în domeniul politicii de apărare şi cooperării internaţionale, Dumitru Mînzărari, ambasadoarei Germaniei în Republica Moldova, Iulia Monar, şi instructorilor germani.

Activitatea de instruire face parte dintr-un proiect finanţat de Germania, care prevede şi o donaţie de 5 camioane noi cu remorcă, în valoare de 1,5 milioane de euro.
Unităţile de transport urmează să ajungă în Republica Moldova până la finele anului curent.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!