Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Republica Moldova a obținut statut de observator la Uniunea Economică Eurasiatică. Întrevedere Igor Dodon – Vladimir Putin

Publicat 22:39 | 14 mai 2018 // Politică, Radar, Republica Moldova // 933 vizualizări

Foto: Kremlin.ru

Republica Moldova a obținut statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) luni, 14 mai. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de liderii statelor membre ale UEE, întruniți la Soci.

Republica Moldova este primul stat care a obținut statutul de observator la UEE, din organizație făcând parte Federația Rusă, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Armenia.

Ulterior, la Soci, președintele moldovean, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu președintele rus, Vladimir Putin (foto), informează Elldor.Info.

Despre această întâlnire, Igor Dodon a scris pe Facebook: ”După încheierea ședinței Consiliului economic eurasiatic suprem, am avut o întrevedere cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și i-am mulțumit pentru susținerea acordării Republicii Moldova statutului de observator pe lîngă Uniunea Economică Eurasiatică.
Am discutat un spectru larg de probleme ce țin de relațiile bilaterale și am constatat un dialog foarte bun la nivel de președinți, spre deosebire de contacte deloc productive la nivel de guverne.
Totodată, am menționat că în anii 2013-2016 volumul comerțului între Moldova și Rusia a căzut de 2,8 ori. Însă, în anul 2017 a fost înregistrată o creștere ceea ce ne dovedește necesitatea intensificării relațiilor pentru păstrarea dinamicii pozitive.
În final, i-am comunicat Președintelui Federației Ruse că voi participa în Forumul Economic Mondial ce va avea loc în Sankt-Petersburg pe 24-26 mai.”.

PDM, în replică lui Igor Dodon: Fără cererea Parlamentului și Guvernului, Republica Moldova nu poate deveni observator la UEE

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!