Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Transportatorii moldoveni vor avea dreptul să stea mai mult de 90 de zile pe teritoriul Ucrainei

Publicat 23:06 | 22 May 2018 // Politică, Radar, Republica Moldova // 125 vizualizări

Foto: MEI

Transportatorii moldoveni vor avea posibilitatea să stea mai mult de 90 de zile pe teritoriul Ucrainei, după semnarea unui protocol la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto din 20 martie 1993, anunță, printr-un comunicat de presă, Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI).

În prezent, conducătorii auto care prestează servicii de transport internațional nu se pot afla mai mult de 90 de zile cumulativ pe teritoriul Ucrainei, pe parcursul unei perioade de 180 de zile.

În urma negocierilor care au avut loc la MEI, părțile moldoveană și ucraineană au parafat textul proiectului Protocolului la Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto. În timpul apropiat, vor fi finalizate procedurile interne pentru semnarea acestui Protocol.

Negocierile au fost purtate de delegația Republicii Moldova, condusă de secretarul de stat al MEI, Serghei Bucătaru, și delegația Ucrainei, condusă de ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatîşin.

Elldor.Info

Lasă un comentariu

Trebuie să fii Logat pentru a comenta.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!