Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Vladimir Putin a inaugurat Podul din Crimeea, numindu-l ”o realizare de excepție”

Publicat 22:50 | 15 mai 2018 // Radar // 1.089 vizualizări

Foto: Kremlin.ru

La volanul KAMAZ-ului din fruntea unei coloane de camioane, președintele Vladimir Putin a inaugurat marți, 15 mai, Podul din Crimeea, care traversează strâmtoarea Kerci și face legătura între Federația Rusă și peninsula Crimeea.

Podul este o construcție impresionantă – are o lungime de 19 km, fiind cel mai lung din Europa. A fost inaugurat sectorul rutier, cu patru benzi auto, dar ulterior, către sfârșitul anului 2019, podul va avea și două benzi de cale ferată, informează Elldor.Info.

Preşedintele Vladimir Putin a spus că acest pod, ”la care rușii au visat timp de sute de ani”, este ”o realizare de excepție” a constructorilor și inaugurarea obiectivului constituie ”un eveniment istoric”.

La construcția podului, care a început în februarie 2016, au lucrat peste 10.000 de oameni, obiectivul fiind dat în exploatare cu o jumătate de an înainte de termen.

Podul, care începe în peninsula Taman, trece prin insula Tuzla și traversează strâmtoarea Kerci până pe malul Crimeei ar fi costat aproximativ 3,7 miliarde de dolari, potrivit presei de la Moscova, dar nu există precizări oficiale.

Premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, a declarat că Moscova a ”încălcat dreptul internaţional” prin construcția podului către Crimeea (peninsulă anexată la teritoriul rus în urma unui referendum, în martie 2014).  

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!