Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Armata Republicii Moldova participă la „Sea Breeze 2018”, în Ucraina

Publicat 22:24 | 08 Jul 2018 // Radar, Republica Moldova, RM-NATO // 38 vizualizări

MAN

Un contingent al Armatei Naţionale a Republicii Moldova participă, în perioada 9 – 21 iulie, la exerciţiul multinaţional „Sea Breeze 2018”, care va avea loc la Centrul de instruire „Shirokiy Lan”, regiunea Mykolaiv, Ucraina, informează Elldor.Info, citând Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Potrivit comandantului Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, scopul exerciţiului, la care vor fi detaşaţi 80 de militari din Brigada infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din Marele Stat Major, este creşterea interoperabilităţii trupelor multinaţionale în operaţiuni de menţinere a păcii.

În acest an, Armata Naţională va participa la aplicaţii cu 15 unităţi de tehnică militară de tip HMMWV, care s-au deplasat spre Ucraina sâmbătă, 7 iulie, pe traseul Chişinău — Tudora — Starokozache — Shirokiy Lan.

În acelaşi timp, patru ofiţeri moldoveni vor activa în cadrul statului major al exerciţiului, dislocat în oraşul Odessa.

La “Sea Breeze 2018” vor participa militari din Bulgaria, Marea Britanie, Italia, Grecia, Georgia, Danemarca, Estonia, Canada, Lituania, Republica Moldova, Norvegia, România, Polonia, Statele Unite, Turcia, Ucraina și Suedia.
„Sea Breeze” este un exerciţiu multinaţional de menţinere a păcii în spiritul ”Parteneriatului pentru Pace” (Program NATO).

Armata Naţională a Republicii Moldova participă la exerciţiul respectiv începând cu 2007.

Elldor.Info

Lasă un comentariu

Trebuie să fii Logat pentru a comenta.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!