Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Profeția despre patriarhul de la Kiev făcută de Sfântul Lavrentie de la Cernigov

Publicat 19:20 | 20 oct. 2018 // Accente Info, Racursiu, Radar, Spiritualitate // 1.916 vizualizări

Sfântul Lavrentie de la Cernigov (1868-1950) a profețit că Ucraina va avea un patriarh pe când acest fapt părea imposibil, cu zeci de ani în urmă.
Sfântul spunea că patriarhul ucrainean și cei care i se vor alătura vor avea un sfârșit prost, iar ”Rusia are adevărați rugători și va fi din nou o Biserică Ortodoxă Unică Rusă”.

Fragmente din cartea”Profeții și mărturii creștine pentru vremea de acum”, vol. I, Editura Biserica Ortodoxă Alexandria, 2004:

Mult iubitorul Părinte Lavrentie ne spunea nouă că va apărea o mică libertate. Se vor deschide bisericile și mănăstirile și vor fi reparate și toate învățăturile cele mincinoase (false) vor ieși la suprafață cu dracii și cei strâmb credincioși (catolicii, uniații, ucrainenii autocefali și mulți alții) și tulburare mare va fi în Ucraina, căci mulți se vor opune unității Bisericii Ortodoxe Ruse.

Această organizație eretică va fi condusă de puteri necurate, de aceea le vor lua ortodocșilor bisericile și pe cei drept-credincioși îi vor prigoni.

Atunci Mitropolitul Kievului (nevrednic de acest nume), împreună cu arhiereii și protoiereii vor cârti grav împotriva Bisericii Ruse. Toată lumea se va mira de fărădelegile lui și mult se va înfricoșa. El singur își va semna sentința la moartea veșnică și se va pierde ca și Iuda.

Dar toate aceste ispite și sminteli ale diavolului vor dispărea, căci Rusia are adevărați rugători și va fi din nou o Biserică Ortodoxă Unică Rusă.
(pag. 130-131)

„Kievul nu a avut niciodată patriarh. Patriarhii au fost și au trăit totdeauna la Moscova. Feriți-vă de biserica autocefală ucraineană”.

Părintele Kronid de la Lavra Pecerskaia l-a contrazis pe părintele, spunându-i că ucrainenii care singuri se sfințesc și uniații au dispărut din Ucraina.
Părintele însă cu tristețe i-a răspuns: „Diavolul va intra în ei și ei cu mare putere diavolească se vor uni împotriva Bisericii Ortodoxe. Dar sfârșitul lor va fi rușinos, iar cei ce îi vor urma vor fi pedepsiți de Cel de sus”.
(pag. 141)

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!