Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Doi îngeri păzitori – unul din momentul concepției și altul de la Botez

Publicat 22:13 | 10 nov. 2018 // Radar, Spiritualitate // 1.261 vizualizări

Încă din momentul concepţiei, fiecare om primește de la Dumnezeu un înger păzitor. La Botez, Dumnezeu îi trimite creștinului un al doilea înger păzitor.

Acești doi îngeri îl ajuta pe om pe parcursul întregii vieți, îi ridică rugăciunile către Dumnezeu și îi dau gândul cel bun, în acord cu Voia și Îndrumarea Divină. La ieșirea sufletului din trup, îngerii îl ajută pe om să se desprindă de planul terestru și să intre în lumea cealaltă, în Veșnicie.

Cunoscutul preot rus Dmitri Smirnov a vorbit despre cei doi îngeri păzitori ai creștinului în cadrul unei emisiuni tv, răspunzându-i unui telespectator la întrebarea ”cine ne păzește până la Botez?”.

Răspunsul preotului despre cei doi îngeri păzitori se bazează pe revelațiile avute de monahi cu viață îmbunătățită, dar și pe relatările din pragul morții sau de după moartea clinică ale unor mireni.

Teologul ortodox francez Jean Claude Larchet scrie că omul are un înger păzitor și un înger “psiho-pomp”, “psihagog”, un “înger care te întâmpină pe pragul morții”. Deducem că astfel este numit în unele surse îngerul păzitor primit de om în momentul concepției – el ne ajută să intrăm în viața pământească, apoi să plecăm din ea.
În clipa morții pot veni mulți îngeri, dar îngerul ”psiho-pomp” și îngerul păzitor nu lipsesc niciodată, menționează teologul. Apariția a doi îngeri la finalul vieții este menționată în multe texte, înclusiv în ”Viața Sfântului Salvius”, scrisă de Sfântul Grigorie de Tours și în istoria despre Sfânta Teodora, pe care o aflăm din ”Viața Sfântului Vasile cel Nou”.

Îngerul care te întâmpină pe pragul morții

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!