Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ce folos ne aduc necazurile (preot Andrei Tkaciov)

Publicat 14:25 | 06 feb. 2019 // Accente Info, Racursiu, Radar, Spiritualitate // 1.403 vizualizări

”Unul dintre mecanismele vieții noastre, dureros inevitabil, este cunoașterea ei prin suferință”, spune preotul Andrei Tkaciov (Moscova) în emisiunea sa de la un post tv.

Ideile principale din discursul său, video – la finalul articolului:  

Lumea este o rană. Dar până la o vreme nu cunoaștem acest lucru și nici nu dorim să-l știm.

Numai în revistele lucioase toți oamenii au dantura perfectă, sunt prosperi, de succes, cu corpurile tonifiate în sala de fitness. Aceasta este spoiala, luciul vieții cu care omul se obișnuiește, i se lipește de conștiință. În realitate, în stânga și în dreapta noastră se află o lume în suferință.

Atât timp cât omul este sănătos și trăiește în ritmul său obișnuit totul i se pare în ordine, habar nu are de ceea ce se întâmplă cu alții, poate că nici nu-l interesează cum este de fapt această lume.

Dar iată că se îmbolnăvește el sau un apropiat de-al său și atunci instantaneu se scufundă într-o altă realitate: ajunge la spital, vede acolo o mulțime de oameni suferinzi și medici surmenați, care ar trebui să-i iubească pe toți pacienții, dar pentru asta nu le mai ajunge putere.

”Parcă nimerești într-o lume paralelă. Ieși în stradă – totul este în ordine. Intri înapoi în spital – nimic nu este în ordine. Aceasta este un fel de terapie – terapie prin durere, vindecare prin durere”, explică preotul Andrei Tkaciov.

Necazul își are sensul lui. De necaz nu poți fugi, poți doar să treci prin el, să-l traversezi.

Și concluzia de după o asemenea experiență ar trebui să fie: ”Dumnezeule, dacă mă fac sănătos, dacă mă salvezi, dacă se vindecă aproapele meu, niciodată nu voi uita că există această parte groaznică a vieții, cu lacrimi, sărăcie, singurătate. Îi voi ajuta pe oamenii care suferă”. 

”Le doresc bărbăție tuturor celor aflați în necaz. Dar, totodată, le doresc să aibă compasiune celor care au avut un necaz și au scăpat de el. Ați suferit pentru a nu uita că există suferință în lume și pentru a fi mărinimoși cu cei care se află acum într-o situație în care v-ați aflat voi cândva și plângeați”, încheie protoiereul Andrei Tkaciov.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!