Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cartea ”Nu privi în urmă” de Eleonora Lisnic poate fi găsită acum și la Bestseller.md

Publicat 01:11 | 28 mart. 2019 // Cultură, Radar, Republica Moldova // 2.758 vizualizări

Cartea de versuri ”Nu privi în urmă” semnată de Eleonora Lisnic și care a reprezentat debutul editorial al jurnalistei poate fi procurată acum și din faimoasa librărie on-line Bestseller.md: https://www.bestseller.md/nu-privi-in-urma-de-eleonora-lisnic.html

Placheta de versuri poate fi comandată pe site sau cumpărată direct din librăria Bestseller.md, aflată pe adresa: Chișinău, str. Drumul Viilor nr.36/1.

”Nu privi în urmă” a apărut în condiții grafice de excepție la prestigioasa Editură ”Arc”, la sfârșitul anului 2000, punctând începutul acestui mileniu.

Cartea conține 33 de poeme, inclusiv poeziile pentru care, în anul 1992, ”Literatura și arta”, săptămânalul Uniunii Scriitorilor din Moldova, i-a acordat Eleonorei Lisnic Premiul Debutul Anului.

”Cu gingășie și luciditate, Eleonora Lisnic ne îndeamnă să nu privim în urmă” – este titlul unei recenzii publicate de ”Jurnalul Național”, ediție de Chișinău: 

”Departe de larma modelor și a modernismelor, ferită cuminte de exhibiționismul unei poezii ”tinere” ce dă cu barda în altar sau se bate pe burtă cu toate cele nouă cete de îngeri ale lui Dumnezeu, Eleonora Lisnic afișează un lirism specific feminin, dar matur, sobru aproape, marcat de un stil propriu egal cu sine de la primul până la ultimul vers al cărții.

”Nu privi în urmă” ne induce în universul liric al autoarei, o lume dezaxată valoric și debusolată moral, în care discursul poetic al poetei respinge obediențele acestei ordini, pentru a pătrunde, fragil-victorios, într-un spațiu virtual al speranței de mai Bine, de mai Frumos, de mai Bun.

Toată admirația și felicitările noastre! ( nr. 14 (222), miercuri, 24 ianuarie 2001) 

Eleonora Lisnic a debutat ca autor în revistele de la Chișinău încă de pe băncile școlii. A publicat versuri și proză (psihologică, SF și de anticipație) în revistele ”Literatura și arta”, ”Columna”, „Basarabia”, în periodice pentru copii și adolescenți.

Eleonora Lisnic a devenit cunoscută publicului ca jurnalist și redactor la ”Flux” și AP FLUX, reporter la postul de radio ”Europa Liberă”, redactor coordonator la ”Gazeta Românească”, corespondent la Chişinău al cotidianului „Gardianul” (România), redactor-prezentator la postul de radio ”Vocea Basarabiei”, redactor-șef la Arena.md, proprietar, fondator și editor al site-ului Elldor.Info.

Versurile Eleonorei Lisnic pot fi citite și pe blogul autoarei: https://eleonoralisnic.blogspot.com/ sau pe Facebook: https://www.facebook.com/Eleonora.Lisnic.Elldor

Profilul de blogger al Eleonorei Lisnic: https://www.blogger.com/profile/17267500848303603000

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!