Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

21 aprilie: Duminica Floriilor pentru ortodocşi, Paştele pentru catolici

Publicat 20:45 | 19 apr. 2019 // Radar, Spiritualitate // 856 vizualizări

Duminică, 21 aprilie 2019, creştinii catolici sărbătoresc Învierea Domnului (Paştele), în timp ce creştinii ortodocşi celebrează Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile).

Cu o săptămână înainte de Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Duminica Floriilor – Intrarea triumfală a Domnului Iisus Hristos în Ierusalim.

Astfel este cinstită ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, fiind întâmpinat de mulţimea de oameni cu strigăte de bucurie, flori şi ramuri de palmier sau măslin.

Cu o zi înainte, Iisus Hristos l-a înviat pe Lazăr, la patru zile de la moarte. După această minune, oamenii adunaţi la porţile cetăţii l-au întâmpinat cu multă bucurie şi entuziasm.

Pe de o parte, Iisus vine în această cetate pentru că legea evreiască îi cerea fiecărui iudeu să meargă cel puţin o dată pe an la Templul din Ierusalim.
Pe de altă parte, Domnul intră în Ierusalim pentru a împlini profeţia făcută cu mai bine de 400 de ani în urmă: “Bucură-te foarte, fiica Sionului, veseleşte-te, fiica Ierusalimului, căci iată Împăratul tău vine drept şi biruitor, smerit şi călare pe asin, pe mânzul asinei” (Zaharia IX, 9).

Creştinii ortodocşi sărbătoresc Floriile cu multă credinţă şi voie bună.
La fel cum oamenii din cetatea Ierusalimului L-au întâmpinat pe Mântuitorul cu ramuri de palmier şi măslin, credincioşii merg de dimineaţă la Liturghie cu flori şi ramuri de salcie, acestea fiind sfinţite prin rugăciune şi stropirea cu agheasmă.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!