Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Campanii caritabile de Paști: „Un cadou pentru Înviere!” și ”Masa Bucuriei”

Publicat 21:32 | 13 apr. 2019 // Radar, Republica Moldova, Social // 697 vizualizări

Mitropolia Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei Ruse, și Mitropolia Basarabiei, subordonată canonic Patriarhiei Române, desfășoară campanii caritabile prilejuite de apropiata sărbătoare a Învierii Domnului Iisus Hristos, marcată la 28 aprilie în acest an de către Biserica Ortodoxă.

Mitropolia Moldovei, în parteneriat cu conducerea Liceelor Teoretice „Orizont”, a lansat Campania caritabilă de Paști „Un cadou pentru Înviere!”, organizată în favoarea a 3.000 de familii defavorizate din republică. Mai multe urne de colectare a banilor au fost instalate în incinta filialelor Liceului Teoretic „Orizont”, la Reședința mitropolitană, precum și în Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău. Cu banii colectați vor fi cumpărate alimente de bază, dulciuri pentru copii, haine, rechizite, încălţăminte şi jucării. Detalii: www.mitropolia.md

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei anunță că desfășoară ”cel mai mare proiect naţional de sprijinire a oamenilor nevoiaşi”, pentru al zecelea an consecutiv – ”Masa Bucuriei”. Mesajul campaniei este: ”Aceşti oameni merită o bătrâneţe decentă, iar noi putem contribui! Cum o putem face? Cu doar 15 lei, donaţi un prânz cald pentru un bătrân. Cu 400 de lei, hrăniţi o lună un beneficiar al cantinei.
Cu 2.700 de lei, asiguraţi un prânz cald pentru o zi tuturor beneficiarilor cantinei mobile.”

Detalii: http://diaconia.md/index.php?l=ro

La 20 aprilie, în sâmbăta Floriilor, campania va culmina cu o colectă de produse alimentare organizată concomitent în aproximativ 100 de magazine din 22 de localități ale republicii. În reţelele de magazine participante la campanie vor fi amenajate boxe speciale pentru donaţiile de produse alimentare. La intrarea în magazine, voluntarii îmbrăcaţi în veste galbene îi vor informa pe oameni despre scopul proiectului.

Toate resursele acumulate în campanie vor deveni prânzul cald oferit zilnic, pe parcursul întregului an, oamenilor nevoiaşi beneficiari ai centrelor parohiale şi ai cinci cantine sociale din cadrul Mitropoliei Basarabiei şi organizaţiilor partenere implicate în campanie.

Misiunea Socială „Diaconia” pe Facebook

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!