Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Oportunități investiționale prezentate la Forumul de afaceri Republica Moldova – SUA

Publicat 22:31 | 12 apr. 2019 // Economie, Radar, Republica Moldova // 623 vizualizări
Foto: MEI

Prim-ministrul Pavel Filip i-a îndemnat pe oamenii de afaceri americani să analizeze cu atenție portofoliul oportunităților investiționale din Republica Moldova, subliniind că Guvernul de la Chișinău va face ”tot posibilul” să-i convingă să investească.

Premierul a făcut declarația vineri, 12 aprilie, la întâlnirea cu antreprenori  americani aflați la Chișinău cu prilejul participării la Forumul de afaceri Republica Moldova – SUA, desfășurat timp de două zile.

Printre acțiunile întreprinse de Guvern pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, premierul a menționat ”reducerea instituțiilor cu funcții de control și a actelor permisive, modificarea Codului Muncii, stabilizarea sectorului bancar, reformele fiscală și vamală”.

La Forumul de afaceri Republica Moldova – SUA au participat reprezentanți ai 16 companii americane, interesate să stabilească parteneriate cu companii moldovene în domenii precum infrastructura, industria, energetica, TIC, turism, agro-business. Oamenilor de afaceri americani le-au fost prezentate avantajele fiscale și oportunitățile investiționale ale Zonelor Economice Libere și ale Parcurilor Industriale.

Din partea Republicii Moldova, la forum au participat reprezentanți ai 65 de companii.

În Republica Moldova activează 406 întreprinderi cu capital american. Valoarea investițiilor americane în capitalul social al acestora este de aproximativ 527 de milioane de lei, SUA ocupând locul 8 în clasamentul partenerilor investiționali ai Republicii Moldova.

Republica Moldova și SUA au semnat acordurile privind relațiile comerciale și protejarea reciprocă a investițiilor, iar în proces de negociere se află semnarea Convenției privind evitarea dublei impuneri și a Acordului privind transportul aerian.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!