Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Maia Sandu la întâlnirea cu Dmitri Kozak: Guvernul va dezvolta „relații reciproc avantajoase cu Federația Rusă”

Publicat 21:36 | 24 iun. 2019 // Politică, Radar, Republica Moldova // 849 vizualizări
Foto: Guvernul

Prim-ministrul Maia Sandu a avut luni, 24 iunie, o întrevedere cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak, aflat în vizită la Chișinău. Relațiile moldo-ruse „pot fi considerate dezghețate”, a declarat Dmitri Kozak pentru presă după întâlnire.

În cadrul discuției, Maia Sandu a spus că Guvernul de la Chișinău „va promova o politică externă previzibilă, bazată pe obiectivul integrării europene și implementarea Acordului de Asociere cu UE, în același timp dezvoltând relații reciproc avantajoase cu Federația Rusă”.

Premierul Maia Sandu „a subliniat că nu sunt incompatibilități dintre Zona de Liber Schimb Aprofundată și Cuprinzătoare UE-RM și zona liberă de comerț în cadrul CSI”, transmite Serviciul de presă al Guvernului. 

Prim-ministrul moldovean și Dmitri Kozak și-au „subliniat și disponibilitatea de a relansa un dialog politic constructiv, bazat pe respect reciproc față de interesele naționale”.

Interlocutorii au subliniat necesitatea relansării comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică.

În contextul discuțiilor despre regiunea transnistreană, Maia Sandu „a atras atenția asupra necesității de a opri schemele ilegale de comerț care dăunează tuturor statelor din vecinătate, dar și asupra necesității de a asigura transparență și previzibilitate în aprovizionarea regiunii cu gaze naturale”.

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!