Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cum cureți argintul în 3 minute – metodă sută la sută eficientă (video)

Publicat 23:26 | 22 iul. 2019 // Radar, Şi altele... // 2.003 vizualizări

Mulți dintre noi am fost sfătuiți să curățăm bijuteriile din argint cu pastă de dinți, dar metoda este puțin eficientă.

O metodă care funcționează sută la sută și, în plus, în doar trei minute, a fost prezentată de un utilizator Youtube. Acesta demonstrează curățarea până la strălucirea inițială a unor lanțuri din argint.

Am încercat și metoda funcționează cu adevărat.

Avem nevoie de un mic bol (ceașcă) din ceramică, o lingură de bicarbonat de sodiu, apă foarte fierbinte, aproape de punctul de fierbere, și o bucată de folie din aluminiu (alimentară).

Tapetăm bolul cu folia de aluminiu, adăugăm o lingură de bicarbonat de sodiu (sodă de mâncare), apoi turnăm vreo 50-100 de mililitri de apă foarte fierbinte. Așteptăm să se dizolve bicarbonatul și scufundăm în această soluție bijuteria din argint. După trei minute, ar trebui să fie ca nouă. Clătim bijuteria cu apă rece.

Cei care au vizionat clipul s-au arătat încântați de sfat. Mulți oameni au spus că doar la atelierele specializate au reușit să curețe argintul. Datorită acestui sfat, unii au reușit să redea strălucirea inițială unor bijuterii din argint pe care au încercat să le curețe cu apă oxigenată, dar le-au înnegrit și mai mult.

Autorul video-ului menționează că prin această metodă pot fi curățate și bijuteriile din argint cu cristale, dar numai dacă pietrele sunt montate prin fixarea cu scoabe din metal (argint, în acest caz), nu și atunci când sunt lipite cu clei.

Argintul (Ag) intră în reacție cu sulful (S), în urma acestei reacții chimice rezultând sulfid de argint – depunerea întunecată de pe bijuteriile din argint, explică autorul.

Metoda nu este recomandată pentru alte metale. De asemenea, nu este recomandată pentru bijuteriile din argint patinat (decorativ, învechit – intenționat decorat cu tușe negre de către bijutier).

Unele persoane care au încercat metoda s-au plâns că bijuteria s-a pătat. Alți comentatori au presupus că argintul nu era de bună calitate sau că bijuteria avea și elemente dintr-un alt metal.

Autorul clipului mai spune cum poate fi menținută strălucirea unui lanț din argint – îl degresăm scufundându-l peste noapte în spirt medicinal.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!