Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Frunzele de coacăz: Uimitor cum pot fi folosite

Publicat 22:21 | 25 sept. 2019 // Elldorscop, Radar, Sănătate // 3.311 vizualizări

Unele femei din Republica Moldova înfășoară sarmalele în frunze de coacăz

Virtuțile terapeutice ale fructelor de coacăz sunt cunoscute, dar și frunzele au proprietăți vindecătoare, fiind utilizate în stare proaspătă sau uscată.

În unele sate din Republica Moldova, gospodinele înfășoară sarmalele în frunze de coacăz. Au făcut o bună alegere, pentru că frunzele de coacăz (la fel ca frunzele de zmeur) o cantitate semnificativă de vitamine și minerale.

Ceaiul (infuzia) din frunze de coacăz este utilizat în medicina naturistă pentru acțiunea sa detoxifiantă, calmantă, diuretică. Le este recomandat persoanelor cu tensiune arterială ridicată sau care suferă de alcoolism.

Prof. univ. dr. Constantin Milică (România) recomandă ca infuzia din frunze de coacăz să fie preparată din 10 grame de frunze uscate la 1 litru de apă clocotită. Se infuzează, sub capac, vreo 20 de minute, după care se strecoară.

Se consumă câte un pahar dimineaţa şi seara, înainte de culcare, contra afecţiunilor arteriale şi venoase, a infecţiilor urinare, a durerilor reumatice.

În general, curele cu ceai din plante nu ar trebui să dureze mai mult de două săptămâni. Celor obișnuiți să consume zilnic ceaiuri din plante medicinale li se recomandă să schimbe planta cam la același interval. De ce? Pentru a preveni efectele negative asupra organismului, conform zicalei „tot ce-i prea mult strică”.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!