Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Eclipsele din 2020: două eclipse de Soare și patru eclipse de Lună

Publicat 23:11 | 09 ian. 2020 // Radar, Ştiinţă // 1.807 vizualizări

Eleonora Lisnic

În anul 2020 se vor produce 6 eclipse – două eclipse de Soare și patru eclipse de Lună, semnalează Planetariul din Moscova.

Eclipse de Soare în 2020: 21 iunie, 14 decembrie. Eclipse de Lună în 2020: 10 ianuarie, 5 iunie, 5 iulie, 30 noiembrie.

Toate cele patru eclipse de Lună din 2020 vor fi eclipse prin penumbră și vor avea loc pe 10 ianuarie, 5 iunie, 5 iulie, 30 noiembrie. „Eclipsă prin penumbră” înseamnă că Luna nu va intra deloc în umbra Pământului, ci doar în penumbra lui.

Elldor.Info a scris anterior că prima Lună Plină din 2020 se va produce pe data de 10 ianuarie, cu faza maximă la orele 22:24.

O eclipsă de Lună poate avea loc doar la faza de Lună Plină.

O eclipsă de Soare se produce atunci când Luna trece între Pământ și Soare prin fața Soarelui.

Prima eclipsă de soare, una inelară, va avea loc pe 21 iunie și va fi vizibilă din Africa, Asia, China, Oceanul Atlantic și unele regiuni ale Federației Ruse.

Eclipsa inelară este atunci când Soarele și Luna sunt aliniate perfect cu Pământul, astfel încât diametrul aparent al Lunii este mai mic decât cel al Soarelui – din Soare se văd doar marginile. Eclipsa inelară de Soare este un fenomen rar și spectaculos.

A doua eclipsă de Soare din 2020, una totală, se va produce către sfârșitul anului, la 14 decembrie, și va fi vizibilă doar din America de Sud – Oceanul Pacific și Oceanul Atlantic, Argentina și Chile.

Eclipsa totală de Soare este atunci când Soarele este acoperit complet de Lună – minute în șir, imaginea Soarelui este înlocuită de silueta întunecată a Lunii, dar coroana Soarelui rămâne vizibilă. Eclipsele totale de Soare sunt vizibile doar de pe o fâșie îngustă de pe suprafața Pământului.

Găsiți aici calendarul fazelor de Lună Plină și Lună Nouă din anul 2020.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!