Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Aureliu Ciocoi: Să nu permitem aglomerarea lăcașelor de cult

Publicat 09:08 | 24 mart. 2021 // Politică, Radar, Republica Moldova // 187 vizualizări

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a discutat cu reprezentanții celor mai importante culte religioase creștine din Republica Moldova despre respectarea normelor epidemice în biserici.

Respectarea normelor epidemice și „modul în care ar putea fi adaptate unele practici religioase la măsurile de protecție sanitară împotriva COVID-19” a fost „principalul subiect” abordat la discuția avută de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, cu reprezentanții celor mai importante culte religioase creștine din Republica Moldova.

Serviciul de presă al Guvernului a precizat că întrevederea a avut loc marți, 23 martie.

În cadrul discuțiilor, Aureliu Ciocoiu a catalogat situația epidemică actuală ca fiind îngrijorătoare și a făcut un apel la colaborare și susținere reciprocă. „Din păcate, numărul de cazuri noi de infectări este în continuare unul substanțial, indiferent de restricțiile care se impun”, a constatat Ciocoi.

„Având în vedere că se apropie sărbători importante pentru creștini, este necesar să punem umărul ca împreună să combatem răspândirea virusului. Trebuie să găsim o cale de compromis, astfel încât să nu permitem aglomerarea lăcașelor de cult, mai ales în timpul oficierii slujbelor divine, să monitorizăm continuu respectarea normelor epidemiologice, să încercăm să evităm la maxim extinderea numărului de infectări și să avem grijă de cetățeni”, a spus premierul interimar.

Reprezentanții cultelor religioase creștine „și-au exprimat îngrijorarea față de înrăutățirea situației epidemiologic din țară și și-au manifestat deschiderea pentru cooperare în vederea ameliorării acesteia”, potrivit comunicatului oficial.

Părțile au convenit „asupra continuării dialogului, în vederea identificării de comun acord a formulelor optime pentru stăvilirea extinderii pandemiei pe teritoriul țării”.

Reprezentanții cultelor au spus că-i vor îndemna enoriașii să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară în spațiul public și în timpul evenimentelor religioase.

Comisia națională extraordinară în sănătate publică (CNESP) a declarat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru perioada 19 martie – 18 aprilie 2021, inclusiv (Hotărârea nr. 51 din 19 martie 2021).

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!